Ήταν 15 Απριλίου του 2013 όταν ο Μαραθώνιος της Βοστώνης βάφτηκε στο αίμα. Δύο βόμβες, κρυμμένες σε σακίδια, εξερράγησαν κοντά στη γραμμή του τερματισμού, σκορπώντας τον τρόμο και αφήνοντας πίσω τους τρεις νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες. Δράστες δύο αδέλφια τσετσενικής καταγωγής. Ο λόγος για τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ και τον Ταμερλάν.

Ο τελευταίος σκοτώθηκε έπειτα από αγωνιώδη καταδίωξη, ενώ ο Τζοχάρ συνελήφθη και βρίσκεται αντιμέτωπος με την εσχάτη των ποινών.

Σήμερα, ένα χρόνο μετά τον αιματοβαμμένο Μαραθώνιο ο Τσετσένος βομβιστής κρατείται σε ομοσπονδιακό ιατρικό κέντρο φυλακών στο Φορτ Ντίβενς της Μασαχουσέτης. Αποκλεισμένος και χωρίς να του επιτρέπεται οποιαδήποτε επαφή με τους συγκρατούμενούς του, ο 20χρονος σήμερα Τζοχάρ δεν επιτρέπεται να βλέπει τηλεόραση ή να διαβάζει εφημερίδες.

Μπορεί να κάνει μόνο ένα τηλεφώνημα την εβδομάδα και να γράφει ένα γράμμα -τριών σελίδων- ενώ οι μόνες επισκέψεις που δέχεται είναι από άτομα του στενού οικογενειακού του κύκλου και από τους δικηγόρους του.

Το ομοσπονδιακό ιατρικό κέντρο φυλακών στο Φορτ Ντίβενς της Μασαχουσέτης όπου κρατείται ο Τζοχάρ

\"\"

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook