Η λειτουργία και οι πηγές χρηματοδότησης των παιδικών σταθμών, ο αριθμός των παιδιών που είναι εγγεγραμμένα σε αυτούς καθώς και οι αιτήσεις που δεν ικανοποιήθηκαν ήταν μεταξύ των θεμάτων που έθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στον ΔΟΠΑΦΜΑΗ.

Επιπρόσθετα, ο κ. Λαμπρινός και οι συνεργάτες του ενδιαφέρθηκαν τόσο για το καθεστώς εργασιακής απασχόλησης των εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς και τους παιδικούς σταθμούς όσο και για το εάν αυτοί είναι ασφαλισμένοι.

Η πρόεδρος του δημοτικού οργανισμού προσχολικής αγωγής-φροντίδας και μαζικής άθλησης Ηρακλείου κ. Ελένη Κόκορη ενημέρωσε τον κ. Λαμπρινό για τα 1700 παιδιά που απασχολούνται στους παιδικούς, για τις περίπου 700 αιτήσεις που δεν ικανοποιήθηκαν φέτος και για τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια που συνυπολογίζονται για την εγγραφή των παιδιών.

Ο κ. Λαμπρινός έθεσε το θέμα της δυνατότητας επιμήκυνσης του ωραρίου των παιδικών σταθμών όπως, επίσης, ζήτησε να μάθει τον προγραμματισμό κατασκευής αυτών των υποδομών σε περιοχές με έντονη οικιστική ανάπτυξη.
Εν συνεχεία ο κ. Λαμπρινός και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν το Ε’ Κέντρο Προσχολικής Αγωγής του δήμου Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook