Ένα αναπτυξιακό έργο που θα ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα, αλλά και την οικονομία του τόπου, της αγροτικής περιοχής του Τεμένους του δήμου Ηρακλείου, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Συγκεκριμένα σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία του δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, υπέγραψε τη σύμβαση ύψους 1,44 εκ. ευρώ για την δημιουργία νέων δικτύων άρδευσης των καλλιεργειών στην περιοχή του Τεμένους. Η χρηματοδότηση κατορθώθηκε και εξασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Κρήτης από εθνικούς πόρους εν μέσω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας. 
«Ένα ακόμα σημαντικό έργο στο τομέα της αγροτικής οικονομίας για την ενδοχώρα της Κρήτης. Ένα αναπτυξιακό έργο, η δημιουργία νέου αρδευτικού δικτύου, στην περιοχή του Τεμένους του δήμου Ηρακλείου. Χωρίς την ολοκληρωμένη άρδευση των αγροτικών περιοχών δεν μπορούμε να έχουμε αγροτική ανάπτυξη και ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και πρόσθεσε: «Εμείς, παρά την δύσκολη οικονομική περίοδο, κατορθώσαμε και διασφαλίσαμε αυτό το σημαντικό ποσό του 1,44 εκ. ευρώ από εθνικούς πόρους μετά την ολοκλήρωση της μελέτης από το δήμο Ηρακλείου. Έτσι σήμερα είμαστε πανέτοιμοι να δημοπρατήσουμε αυτό το σημαντικό έργο που αφορά τον πρωτογενή τομέα». 
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης ανέφερε, ότι, «οι νέες υποδομές στον αγροτικό τομέα είναι πάρα πολύ σημαντικές στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Σήμερα υπογράφτηκε η σύμβαση για νέα αρδευτικά δίκτυα στη περιοχή του Τεμένους, και για να έχουμε καλή παραγωγή πρέπει να έχουμε σωστές υποδομές. Οι αγρότες του Τεμένους, με υψηλή παραγωγικότητα, θέλουν να πρωτοπορούν στις καλλιέργειες. Παράλληλα με το φράγμα του Λαδούκου, και με τον εναλλακτικό υδάτινο πόρο της τριτοβάθμιας επεξεργασίας από την ΔΕΥΑΗ, το επόμενο διάστημα η περιοχή θα γνωρίσει μια απίστευτη ανάπτυξη στην αγροτική οικονομία. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αρναουτάκη για την συνεργασία που είχαμε και στον τομέα αυτό». 
Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης στην Περιφέρεια Κρήτης παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη το 
παρόν έδωσαν: ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ Γιώργος Στειακάκης, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγ. Σύλλα Μαρία Κυπράκη, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κυπαρισσίου Βαγγέλης Δασκαλάκης, ο αντιπρόεδρος της τοπικής κοινότητας Προφήτη Ηλία Νίκος Μαρτιμιανάκης, ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Τεμένους Μανόλης Τσατσαράκης και ο μηχανολόγος-μηχανικός του δήμου Ηρακλείου Δημήτρης Αλμπαντάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook