H χαρά και η ικανοποίηση είναι η αμοιβή του εθελοντή\” συμφώνησαν οι μικροί εθελοντές που παρευρέθηκαν τη Μ. Δευτέρα το απόγευμα στο χώρο της πασχαλινής εορταγοράς του Συλλόγου \”ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ\” για να φτιάξουν λαμπάδες και κάρτες για τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Τμήμα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσ/μείου Παίδων \”Αγ. Σοφία\” στην Αθήνα.

Οι μικροί φίλοι του Συλλόγου με φανερή υπερηφάνια φόρεσαν στο πέτο την κάρτα του \”ΕΘΕΛΟΝΤΗ\”, αφού προηγήθηκε συζήτηση μεταξύ των παιδιών και των μεγαλύτερων εθελοντών σχετικά με την έννοια του εθελοντισμού και τη μεταμόσχευση στην οποία υποβάλλονται οι ασθενείς που πάσχουν από λευχαιμία, και επιστρατεύοντας τη φαντασία τους έφτιαξαν πολύχρωμες λαμπάδες και κάρτες στις οποίες έγραψαν τις ευχές τους για καθε έναν από τους μικρούς ασθενείς ξεχωριστά.

\"\"

\"\"

\"\"\"\"

Στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσ/μείου \”Αγ. Σοφια\” νοσηλεύονται τις ημέρες του Πάσχα 10 αγόρια και κορίτσια απ όλη την Ελλάδα ηλικίας 3-17 ετών,τα οποία έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση ή βρίσκονται εν αναμονή της διαδικασίας.

Το μικρό αυτό εργαστήρι έδωσε ιδιαίτερη χαρά στα παιδιά,τα οποία ταυτίστηκαν με τους μικρούς ασθενείς λόγω ηλικίας και εξέφρασαν την επιθυμία να φτιάξουν και κουλουράκια και τσουρέκια για να τα στείλουν μαζί με τις λαμπάδες ακόμη και να τους γράψουν γράμματα.Όλα συμφώνησαν ότι σκοπός τους μέσα από αυτή τη δράση είναι οι μικροί ασθενείς να μη νιώθουν μόνοι τους αλλά να ξέρουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα σκέφτονται από μακριά και ας μην τα γνωρίζουν.

\"\"

Οι εθελοντές του Συλλόγου ευχαριστούν τα παιδιά και τους γονείς που συμμετείχαν στο εργαστήρι και εύχονται Υγεία και Θεία Φώτιση σε όλον τον κόσμο με την ευκαιρία των ημερών του Πάσχα.

Δείτε εδώ σε μορφή pdf ενημερωτικό κείμενο για το Σύλλογο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook