Η Περιφερειακή Eνότητα Χανίων στην προσπάθεια της να συμβάλλει τα μέγιστα στην προώθηση των ποιοτικών προϊόντων μας έλαβε μέρος στην 2η AGRO QUALITY FESTIVAL – ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ που πραγματοποιήθηκε στις 13-14-15 Μαιου 2011στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ στο ΓΚΑΖΙ.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης τα εγκαίνια της οποίας έγιναν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Καρολο Παπουλια παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κωστα Σκανδαλιδη και της Υφυπουργού Μιλενας Αποστολακη , εγινε κάθε δυνατή προσπάθεια ο μοναδικός πλούτος της Χανιωτικης , της Κρητικής γης να αποτυπωθει μεσα από τα τοπικα προϊόντα που εκθέσαμε και να δημιουργηθεί ευνοϊκό κλιμα αναμεσα στους παραγωγούς του πρωτογενή τομεα και στους παράγοντες προώθησης του τουρισμού και στους επιχειρηματίες εστίασης.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε η αντιπεριφερειαρχης Θεανώ Βρεντζου Από την Δ/νση Αγροτικης Οικονομιας και Κτηνιατρικης της Περιφερειακής Ενότητας Χανιών συμμετείχαν η Χρυσα Χαριτακη Μακρακη – γεωπόνος και ο Θανασης Τρουλακης.

Οι τομείς της έκθεσης αφορούσαν : Προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ. Βιολογικά Προϊόντα. Παραδοσιακά και Τοπικά Προϊόντα.

Στο περιθώριο της έκθεσης έγιναν παράλληλες δράσεις όπως επιστημονικές ημερίδες , διαγωνισμός γαστρονομίας, ο 2ος διαγωνισμός Ελληνικής Επιτραπέζιας ελιάς , γευσιγνωσιες προϊόντων ΠΟΠ – ΠΓΕ κα.

Η προσπάθεια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων θα συνεχιστεί με την παρουσία Χανιώτικων επιχειρήσεων του πρωτογενή τομεα και σε άλλες εκθέσεις ανάλογου ενδιαφέροντος και σημασίας.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ.Απόστολος Βουλγαράκης « στόχος μας είναι να δημιουργήσομε μια μονιμη και σταθερή γέφυρα συνεργασίας των διαλεκτών μας προϊόντων γης και θάλασσας με τον τομεα του Τουρισμού…. Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής εργάζεται συστηματικά για την ανάδειξη αυτών των προϊόντων, κάνοντας κατ αρχην μια λεπτομερή καταγραφή των μονάδων παραγωγής και τυποποίησης πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων με ονομασία προέλευσης και ιδιαιτέρα ποιοτικά χαρακτηριστκα για τις κατηγορίες :

Ελαιοκομικά προϊόντα- Οίνοι και αποστάγματα- Γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα- Μελισσοκομικά προϊόντα- Βοτανα και αρωματικά- Οπωροκηπευτικα- Παραδοσιακα ζυμαρικά- Προϊόντα κρέατος- Παραδοσιακά γλυκα και αρτοσκευάσματα

Στόχος της Περιφέρειας Κρήτης και ιδιαίτερα του Περιφερειάρχη Σταυρου Αρναουτακη είναι να συμβάλει ώστε τα προϊόντα του νησιού μας ενιαία σαν μια ενότητα με τους αγρότες μας , τους επιστήμονες και τα ερευνητικά κέντρα , να δουλέψουν ενιαία για μια ιδέα και ένα όραμα.

Τα κυρίαρχα προϊόντα της Κρητης να αναβαθμιστούν και να γινει περισσότερο και ευρύτερα γνωστη στον κοσμο η ευεργετικη τους επιδραση στον ανθρωπο. Και να δημιουργηθουν οι συνθηκες εκεινες που το οφελος του Τουρισμου να μην το έχουν οι λίγοι ….»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook