Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011, διοργανώνονται δράσεις καθαρισμού ακτών σε ολόκληρη τη χώρα με τίτλο : « Πάρε μέρος και Καθάρισες » από την ΜΚΟ MEDASSET.

Στo Δήμο Ηρακλείου, σε συνεργασία με την ΜΚΟ MEDASSET, η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 19 Μαΐου από τις 10.30 π.μ. στην παραλία μπροστά από το Παγκρήτιο Στάδιο.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΜΕDASSET – Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών ιδρύθηκε το 1988 στην Αγγλία και συστάθηκε στην Ελλάδα το 1993 ως ένα επιστημονικό και φιλεκπαιδευτικό Σωματείο, με στόχο τη μελέτη και προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των παράκτιων περιοχών της Μεσογείου.

Σ’ αυτήν την εθελοντική πρωτοβουλία, σημαντικό ρόλο θα παίξουν όλοι οι ενεργοί πολίτες και οι μαθητές της πόλης μας που ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον με τη συμμετοχή τους.

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους του Ηρακλειώτες να συμμετάσχουν σ’ αυτή την προσπάθεια.

Για την αποτελεσματική έκβαση της δράσης, έχουν εξασφαλιστεί από τους διοργανωτές, τα απαραίτητα υλικά για καθαρισμό (σακούλες, γάντια, φόρμες καταγραφής, μολύβια κλπ), η τοποθέτηση χημικής τουαλέτας στην παραλία, η παρουσία ασθενοφόρου για την ασφάλεια των συμμετεχόντων, η δωρεάν διάθεση νερού και μικρογευμάτων και ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο