Τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας με αντιπροσωπεία του συνδυασμού «ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Ο κ. Τσόκας συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ζαχαρία Κεφαλογιάννη και υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους, συναντήθηκαν με τον Αρχιεπίσκοπο και έλαβαν την ευλογία του, έχοντας μαζί του μια συνάντηση ουσίας και βαθιάς πνευματικής επικοινωνίας.

\"\"

Μετά τη συνάντηση, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, Σεραφείμ Τσόκας δήλωσε :

«Σήμερα ήρθαμε και ζητήσαμε την ευλογία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης, τα περισσότερα στελέχη του συνδυασμού και εγώ προσωπικά, για τις Άγιες ημέρες που έρχονται την Μεγάλη Εβδομάδα. Την χρειαζόμαστε όλοι αυτή την βοήθεια της Εκκλησίας.

Πέρα από αυτό, ήταν μια καλή ευκαιρία να συζητήσουμε και τα κοινωνικά θέματα που απασχολούν όλους τους κρητικούς και τις κρητικές, όλους αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν αυτές τις μέρες, το πως μπορούν να συντονιστούν όλες αυτές οι προσπάθειες, τι μπορεί να κάνει η Περιφέρεια, τι μπορεί να προσφέρει η Εκκλησία, οι δήμοι, οι εθελοντές, όλοι.

Γνωρίζετε τον Αρχιεπίσκοπο, γνωρίζετε όλοι ποιός είναι και πώς δέχεται όλους τους ανθρώπους. Ταπεινά, εμείς ζητήσαμε να μας δει και μας δέχτηκε. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ και του ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Ανάσταση».

\"\"

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Τσόκας ανέφερε :

«Η Εκκλησία κάνει ένα εξαιρετικό έργο, ένα έργο που ξεπερνά όλες τις δυνατότητες. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία. καθώς ήταν μαζί μας και ο πρόεδρος της Ένωσης ξενοδοχείων, ο κ. Χαλκιαδάκης, να συζητήσουμε σχετικά με το πώς μπορούν να συνεργαστούν τα ξενοδοχεία και πώς μπορούν αυτά να βοηθήσουν.

Είναι αμαρτία σήμερα να πετάγονται πράγματα, πρέπει λοιπόν τα συσσίτια να ενισχυθούν, μέσα και από αυτή την διαδικασία. Πέρα τούτου ,ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν κονδύλια που αφορούν την κοινωνική πρόνοια και γενικότερα τα κοινωνικά θέματα, άρα λοιπόν, εμείς ως αυριανή διοίκηση της Περιφέρειας Κρήτης, θα σκύψουμε με ιδιαίτερη προσοχή πάνω από τον άνθρωπο που υποφέρει, από τον άνεργο, αυτόν που ζητάει την βοήθεια, αυτόν που χρειάζεται την βοήθεια, αλλά δεν την ζητάει από υπερηφάνεια και θα είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε. Αυτό είναι που λέμε συνεχώς: “κανένας κρητικός δεν θα είναι μόνος του”

Έχουμε και την εμπειρία της εθελοντικής προσφοράς, έχουμε ανθρώπους μέσα στον συνδυασμό που ήδη ασχολούνται εθελοντικά, ανθρώπους κατάλληλους για την αυριανή μέρα και πιστέψτε με, το αύριο θα είναι πολύ καλύτερο από το σήμερα».

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook