Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κας Λιονή Μαρίας και του αρμόδιου για θέμα Πολιτικής Προστασίας, περιφερειακού σύμβουλου κ. Χνάρη Μανώλη, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ρεθύμνου με αντικείμενο την προετοιμασία των φορέων και υπηρεσιών στην αντιμετώπιση του κινδύνου από δασικές πυρκαγιές.
Τονίστηκε η σημασία της πρόληψης των δασικών πυρκαγιών μέσω ενημέρωσης του κοινού, ο έγκαιρος εντοπισμός της εκδήλωσης πυρκαγιάς, μέσω εκτέλεσης περιπολιών από τους εμπλεκόμενους φορείς και εθελοντικές ομάδες, καθώς και η έγκαιρη διάθεση των περισσότερων δυνατών μέσων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία που επιχειρεί για την κατάσβεση αυτής. 
Διαπιστώθηκε η ετοιμότητα των εμπλεκόμενων φορέων σε μέσα και προσωπικό, και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης των διαπιστωμένων προβλημάτων.
Η συνεδρίαση έκλεισε με την ευχή η ερχόμενη αντιπυρική περίοδος ( 1η Μάϊου – 31Οκτωβρίου) να χαρακτηρισθεί από λιγότερες πυρκαγιές από την περσινή, και με την βεβαιότητα ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πράξουν τα μέγιστα για την αντιμετώπισή τους.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook