Νέα στοιχεία από τη μαραθώνια συμπληρωματική απολογία που έδωσε ο Γιώργος Ρουπακιάς την περασμένη Δευτέρα στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, έρχονται στο φως.
Την ίδια ώρα, η ανακριτική έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχει μπει στην τελική ευθεία.
Αυτή τη φορά, ενώπιον των δύο ειδικών ανακριτριών ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της απολογίας που είχε δώσει στην ανακρίτρια Πειραιά και υποστήριξε ότι «τα πραγματικά περιστατικά» είναι αυτά που είχε αναφέρει στις 15 Σεπτεμβρίου του 2013 στους ανακριτές του Πρωτοδικείου της Αθήνας, Σπύρο Γεωργουλέα και Χ. Παπακώστα.
Τότε, ο Γ. Ρουπακιάς, που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Μαλανδρίνου, είχε υποστηρίξει ότι ο Π. Φύσσας τον προκάλεσε με χυδαίες εκφράσεις και τότε εκείνος, στην προσπάθειά του να αυτοπροστατευθεί, όπως είχε υποστηρίξει, έπιασε το σουγιά που είχε στο αυτοκίνητό του. 
Κατά τη διάρκεια της προχθεσινής του απολογίας, ο κατηγορούμενος επανέλαβε ότι έβγαλε το μαχαίρι για να εκφοβίσει τον αδικοχαμένο νεαρό μουσικό, χωρίς, όπως είπε, να έχει πρόθεση να τον σκοτώσει.
– Ανακρίτρια: Το μαχαίρι το είχατε βάλει στην τσέπη σας ή το κρατούσατε στο χέρι, βγαίνοντας από το αυτοκίνητο;
– Γιώργος Ρουπακιάς: Όχι, το κρατούσα στο χέρι. Δεν ήθελα ούτε να τον σκοτώσω ούτε να τον τραυματίσω. Το μαχαίρι ήταν κλειστό. Θα του το έδειχνα, για να τον εκφοβίσω.
Η ανακρίτρια ζήτησε από τον Γ. Ρουπακιά να αποσαφηνίσει τι εννοεί με τη δήλωσή ότι «Χρυσαυγίτης ούτε γεννιέσαι ούτε γίνεσαι. Χρυσαυγίτης πεθαίνεις».
Γιώργος Ρουπακιάς: Η έννοια του Χρυσαυγίτη είναι τόσο απλή, που σημαίνει να αγαπάς την πατρίδα σου, να μελετάς την ιστορία της, όχι όπως μας την έχουν διδάξει στα σχολεία, αλλά ψάχνοντας την πραγματικότητα.
Ανακρίτρια: Στις φωτογραφίες που έχετε από την κατασκήνωση υπάρχουν σημαίες που απεικονίζουν τα «SS». Τι λέτε γι\’ αυτό;
Γ. Ρουπακιάς: Δεν γνωρίζω τι σημαίες είναι. Εγώ δεν κράτησα ποτέ τέτοια σημαία.
Σε ερώτηση για την πειθαρχία, η οποία χαρακτηρίζει τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι η πειθαρχία δεν ήταν υποχρεωτική σε κανέναν. «Ήταν όμως υποχρεωτική στον τρόπο της συμπεριφοράς μας. Να σεβόμαστε το διπλανό μας, να μην οχλαγωγούμε και να μην τσακωνόμαστε» προσέθεσε.
Ακόμη, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ποτέ δεν έλαβε μηνύματα πειθαρχίας, που έπαιρναν στο κινητό τους τα μέλη της ΧΑ. «Σε εμένα ουδέποτε ήρθε τέτοιο μήνυμα. Άλλωστε, η ιδιοσυγκρασία μου δεν δέχεται τέτοια μηνύματα» απάντησε.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook