Το Hogewey είναι ένα χωριό που όσο και αν ψάξετε στους τουριστικούς προορισμούς δεν θα το βρείτε αν και είναι πανέμορφο.

Το συγκεκριμένο χωριό-ησυχαστήριο βρίσκεται στην Ολλανδία και οι κάτοικοί του μοιράζονται μια κοινή ιδιαιτερότητα: πάσχουν όλοι από άνοια.

Ο τόπος είναι ευλογημένος, χάρη στην φροντίδα της Ολλανδικής κυβέρνησης: ολάνθιστες πλατείες, εστιατόρια, κομμωτήρια, σούπερ μάρκετ, μεγάλοι δρόμοι… Ολα στην υπηρεσία των περίπου 160 ασθενών, των νοσηλευτών και των κοινωνικών λειτουργών που αποτελούν τους κατοίκους του. Το κόστος της κατασκευής του συγκεκριμένου χωριού με τις 23 κατοικίες, ανήλθε στα 19 εκατομμύρια ευρώ.

Σκοπός του χωριού είναι να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης στους ηλικιωμένους, να τους παρέχει ασφάλεια ώστε η καθημερινότητα να κυλάει χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

«Οι περισσότεροι κάτοικοι δεν γνωρίζουν πως δεν είναι ένα πραγματικό χωριό», αναφέρει η υπεύθυνη ενημέρωσης στο Hogewey σύμφωνα με ρεπορτάζ του Spiegel.

«Δεν είναι φυσικά μυστικό, αν όμως τους το πεις θα το έχουν ξεχάσει σε 15 λεπτά ή μία ώρα, ανάλογα με το βαθμό της άνοιας. Γι\’ αυτό και έχει σημασία να τους κάνει το περιβάλλον τους να νιώθουν όσο το δυνατόν πιο άνετοι και ασφαλείς» προσθέτει.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook