Δεν τίθεται αυτή τη στιγμή θέμα απολύσεων ούτε μονίμων, ούτε επί συμβάσει ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλλήλων του δημοσίου, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.

Μιλώντας στη Βουλή στη διάρκεια της συζήτησης (επί της αρχής) του νομοσχεδίου για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ο υπουργός τόνισε ότι θα βρισκόμασταν μπροστά στο εκβιαστικό δίλημμα να απολυθούν 200.000 υπάλληλοι του Δημόσιου τομέα, αν η κυβέρνηση δεν είχε προχωρήσει ήδη από τη επαύριο των εκλογών του 2009 σε δραστικές μειώσεις με την κατάργηση των συμβάσεων stage, τη μεγάλη μείωση των συμβασιούχων, τις δραστικές μειώσεις που επέφερε ο \’Καλλικράτης\’.

Εκτός αυτών, έχουν φύγει και με αποχωρήσεις ήδη 150.000, ενώ και με την ρήτρα μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις, έχει μειωθεί δραστικά το μισθολογικό κόστος και δεν τίθεται ζήτημα περαιτέρω απολύσεων.

Από εκεί και πέρα, αρχή του νέου συστήματος, είπε ο υπουργός, είναι η αυστηρή αξιολόγηση, που είναι απαραίτητη έναντι μιας χρόνιας νοοτροπίας ισοπέδωσης, λόγω του πελατειακού παρελθόντος.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook