Ένα οραματικό, αναπτυξιακό έργο για το δήμο Μαλεβιζίου, για την ευρύτερη τουριστική περιοχή της Αγ. Πελαγίας, μπαίνει σε φάση υλοποίησης. Πρόκειται για το έργο κατασκευής βιολογικού καθαρισμού-δικτύων, για το οποίο σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης έγκρινε την δημοπράτηση του με προϋπολογισμό 5,3 εκ. ευρώ. Το σημαντικό αυτό έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κρήτης 2007-2013. 
Σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης υπόγραψε την έγκριση δημοπράτησης παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη, του δημάρχου Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, προέδρων τοπικών διαμερισμάτων, και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου.
«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση δώσαμε σήμερα στο δήμο Μαλεβιζίου την έγκριση για να δημοπρατηθεί το μεγάλο αναπτυξιακό έργο του βιολογικού καθαρισμού της Αγ. Πελαγίας, που ήταν ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που θα δημοπρατηθεί ένα έργο που θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή της Αγ. Πελαγίας την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και των τουριστών που κάνουν τις διακοπές τους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και πρόσθεσε: 
«Η δημοπράτηση είναι σε δυο φάσεις, η πρώτη φάση, που υπογράψαμε σήμερα, 5,3 εκ. ευρώ για το εργοστάσιο, και η δεύτερη φάση αφορά τη δημοπράτηση των δικτύων. Το ουσιαστικό είναι ότι έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Κρήτης και έχει δρομολογηθεί. Εμείς ως Περιφέρεια χαιρόμαστε ιδιαίτερα, γιατί έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει σε όλους τους παραλιακούς δήμους, σε όλους τους οικισμούς, τους βιολογικούς, παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και ενισχύουν το τουριστικό ρεύμα».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης με ιδιαίτερη ικανοποίηση υπογράμμισε: 
«Ένα μεγάλο οραματικό έργο για το Μελεβίζι, και ιδιαίτερα για το θαλάσσιο μέτωπο της ευρύτερης περιοχής της Αγ. Πελαγίας. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που προστατεύει το περιβάλλον, ο βιολογικός καθαρισμός, σε μια περιοχή που «χτυπά» η «καρδιά» του τουρισμού της Κρήτης. Σήμερα ο Περιφερειράρχης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε την έγκριση δημοπράτησης για την κατασκευή του εργοστασίου προϋπολογισμού 5,3 εκ. ευρώ, και θα ακολουθήσουν τα δίκτυα, τα αντλιοστάσια, που στο σύνολο τους ανέρχονται σε 15 εκ. ευρώ, που και για αυτά ο κ. Αρναουτάκης μας έχει δώσει προέγκριση». 
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κατέληξε λέγοντας ότι για το έργο «έγινε πολύ αγώνας γιατί χρειαζόταν οριοθετήσεις ρεμάτων, διευθετήσεις, χρονοβόρες επαφές σε Υπουργεία, αλλά η τελική λύση δόθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και για αυτό ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook