Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική για μια ακόμη φορά στο κέντρο της πόλης των Χανίων με την κίνηση να θυμίζει... Μανχάταν σε ώρα αιχμής!

Καταλαβαίνουμε ότι οι μέρες είναι τέτοιες που οι επισκέπτες, ημεδαποί και αλλοδαποί σε συνδυασμό με τους ντόπιους, βρίσκονται σε διαρκή κίνηση και μάλιστα λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα (17-4-2014) σε... τετράτροχη κίνηση μιας και η βροχή εμποδίζει τη χρήση δικύκλων ή ποδηλάτων.

Παρ' όλα αυτά πρέπει να υπάρξει προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου, άλλωστε το περιμέναμε έτσι δεν είναι; Σχεδιασμός επ' αυτού έγινε ή απλά περιμέναμε να δούμε πως θα πάει το πράμα;

Ελλείψει Δημοτικής Αστυνομίας η κατάσταση γίνεται υπερβολικά δύσκολη, με την τροχαία να αδυνατεί να ανταπεξέλθει, αφ' ενός λόγω τεράστιων ελλείψεων σε υλικοτεχνική υποδομή και αφετέρου λόγω ελλείψεων σε έμψυχο δυναμικό.

Βέβαια δικαιολογίες μπορούν να υπάρξουν πολλές και εν δυνάμει εισαγγελείς επίσης (διπλωματούχοι και μη) όμως ο σκοπός αυτού του κειμένου δεν είναι τέτοιος, απλά εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους εμπλεκόμενους και εμπλεκόμενοι είμαστε όλοι, ένστολοι και μή... λίγη καλή διάθεση χρειάζεται, σαφώς παραπάνω προσοχή στους δρόμους, όχι άσκοπες μετακινήσεις και εν τέλει μια ομπρέλα βρε παιδιά, μπορεί να κάνει τη διαφορά, άντε μια κουκούλα, ένα αδιάβροχο, ας μην παρκάρουμε όλοι, έξω ακριβώς από τον προορισμό μας, ας περπατήσουμε μέσα στη βροχούλα δεν είμαστε Λονδίνο ούτε Εδιμβούργο θα επιβιώσουμε της βροχόπτωσης.

Α... και για να μην ξεχνιόμαστε, πότε είναι η τελευταία φορά που χρησιμοποιήσατε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Το λεωφορείο είναι μια εξαιρετική λύση κι αν την επιλέξουμε και με ασφάλεια θα φθάσουμε στον προορισμό μας και θα λιγοστέψουν και τα οχήματα από το κέντρο της πόλης καθιστώνας την πρόσβαση σε αυτό ευκολότερη για τους άλλους... ποιούς άλλους θα μου πείτε τώρα... ε, αυτούς ντέ που πάνε με το αυτοκίνητο ακόμα και στο περίπτερο για τσιγάρα, όλους μας δηλαδή... άντε ας κάνει κάποιος την αρχή!!!

Κερδισμένοι θα είμαστε όλοι και σίγουρα λιγότερο εκνευρισμένοι.

Καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση!

Σ.Ζ.