Στο χορό των κινητοποιήσεων αυτής της εβδομάδας μπαίνουν οι εκπαιδευτικοί, απατώντας  στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για εκτεταμένες συνενώσεις και συγχωνεύσεις σχολείων. Δάσκαλοι και καθηγητές προχωρούν σε τρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας, αντιδρώντας στον σχολικό «Καλλικράτη».

Η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, πάντως, επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι ο νέος σχολικός χάρτης θα σχεδιαστεί κατ\’ αρχήν με παιδαγωγικά κριτήρια και με βάση αυτά θα προκύψουν οι όποιες συγχωνεύσεις.

«Προφανώς στα μικρά νησιά και στις δυσπρόσιτες περιοχές όπου υπάρχουν λίγα παιδιά, θα παραμείνουν τα ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία. Όταν, όμως, για παράδειγμα τα χωριά είναι σε κοντινή απόσταση, λιγότερο από δέκα λεπτά, είναι κρίμα να υπάρχουν παιδιά που παρακολουθούν πρώτα τη Δ\’ και μετά τη Γ\’ Δημοτικού ή παιδιά που κάνουν δώδεκα ώρες μάθημα και όχι εικοσιτέσσερις» είπε χαρακτηριστικά.

Κατάθεση νομοσχεδίου για τα Πανεπιστήμια

Στο μέτωπο των ανώτατων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, προσδιόρισε για πρώτη φορά τον Μάρτιο ως πιθανότερο μήνα κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, εκτιμώντας ότι ο Φεβρουάριος θα αφιερωθεί στον διάλογο με τα πανεπιστήμια, τα οποία και κάλεσε να συνεισφέρουν συγκεκριμένες προτάσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook