Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο υποψήφιος δήμαρχος Μαραθώνος, Ηλίας Ψινάκης, μαζί με άλλους 105 κατοίκους του Νέου Βουτζά Αττικής και ζητούν να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες στην περιοχή τους και να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση που τις αφήνει στα ίδια επίπεδα από το 2007.

Ειδικότερα, οι 106 κάτοικοι ζητούν να ακυρωθεί η από 11.2.2014 απόφαση του υπουργού Οικονομικών που καθορίζει τις αντικειμενικές αξίες της περιοχής του Ν. Βουτζά.

Οι 106 κάτοικοι τονίζουν ότι οι αξίες στην περιοχή του Ν. Βουτζά έχουν μεταβληθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και η διατήρηση σε ισχύ αντικειμενικής αξίας μεγαλύτερης από την πραγματική αγοραία παραβιάζει τη νομοθεσία.

Ακόμη, αναφέρουν ότι η ισχύουσα από το 2007 τιμή ζώνης στην περιοχή τους είναι 2.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, όμως η τιμή αυτή «ουδόλως ανταποκρίνεται στην πραγματική, αγοραία αξία των ακινήτων» καθώς οι αξίες κινήθηκαν σημαντικά πτωτικά.

Τέλος, στην προσφυγή τους οι 106 κάτοικοι υποστηρίζουν ότι οι ισχύουσες αντικειμενικές αξίες δεν προσεγγίζουν καν τις αγοραίες, με αποτέλεσμα να παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας και φορολογικής ισότητας, όπως και το προστατευόμενο δικαίωμα ιδιοκτησίας των κατόχων ακινήτων.

newpost.gr