Ως την πιο ιστορική νίκη του Α.Ο. Χανιά χαρακτήρισε το θριαμβευτικό 3-0 κόντρα στον Ηρακλή ο Μουράτ Σεροπιάν.
Ο τεχνικός της Χανιώτικης ομάδας σχολίασε ότι η ομάδα του παίζει για τον εαυτό της και για κανέναν άλλον και τόνισε ότι θα παλεύουν οι παίκτες του μέχρι το τέλος για το καλύτερο δυνατό.
Αναλυτικά λέξη-λέξη όσα είπε στη συνέντευξη τύπου ο \”Σέρο\”:

«Είναι η πιο ιστορική νίκη της ομάδας των Χανίων. Απέναντι σε έναν πολύ σημαντικό και ιστορικό αντίπαλο. Θέλω να πω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους. Για εμάς ήταν πολύ σημαντική η νίκη, γιατί όπως είπε και ο αντίπαλος κόουτς προερχόμασταν από δύο ήττες, που δεν τις δικαιούμασταν. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια και επειδή αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στην λεπτομέρεια, δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Αλλά σήμερα ήταν μονόδρομος η νίκη. Μπήκαμε αποφασιστικά. Είχαμε διαβάσει πάρα πολύ καλά τον αντίπαλο, ο οποίος είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Έχει έναν τρόπο ανάπτυξης, που δύσκολα αντιμετωπίζεται. Δημιουργώντας συνεχώς ελεύθερους παίκτες, με συνεχόμενη κίνηση, με ποιοτικούς παίκτες, που δύσκολα μπορείς να αντιμετωπίσεις. Εμείς ανταποκριθήκαμε στο 100%. Περιορίσαμε τον αντίπαλο. Τον κρατήσαμε μακριά από την περιοχή και χωρίς σπουδαίες φάσεις και χτυπώντας στο δικό μας δυνατό σημείο, στα ψηλά παιδιά, στα καλά στημένα, στην κόντρα, στην εκμετάλλευση των κενών χώρων, καταφέραμε και πήραμε αυτό το παιχνίδι, που είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία των Χανίων. Από εκεί και πέρα η συνέχεια είναι το ίδιο δύσκολη. Ήταν επιτακτική ανάγκη να κερδίσουμε, για να μην μείνουμε πίσω στην διεκδίκηση της 3ης θέσης, αν θέλετε. Και για να μην ανοίγουν το στόμα τους διάφοροι και λένε ότι είμαστε αδιάφοροι και παίζουμε παιχνίδια για άλλους. Παίζουμε αποκλειστικά και μόνο για τον εαυτό μας. Η ομάδα η δική μας είναι έτσι χτισμένη και δομημένη, που διεκδικεί στο γήπεδο ό,τι μπορεί και αυτό θα κάνει μέχρι το τελευταίο παιχνίδι. Τα παιχνίδια είναι για άλλους έξω από το γήπεδο… Εμείς μέσα στο γήπεδο είμαστε αποφασισμένοι να δίνουμε σε κάθε παιχνίδι τον καλύτερο μας εαυτό και όπου μας οδηγεί αυτό. Εξάλλου η ομάδα είναι ένας ζωντανός οργανισμός και όλοι κάνουν λάθη, όλοι προσπαθούν, αλλά κυρίως τώρα μαθαίνουν, μέσα από τη διαδικασία που είναι καινούρια για εμάς. Μια καινούρια ομάδα, η οποία έχει γίνει με πολύ ιδρώτα, με πολύ κόπο και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Θέλω να ευχηθώ Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο και να ευχαριστήσω τον αντίπαλο κόουτς για τα καλά του λόγια για την ομάδα μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό, άνθρωποι που είναι καταξιωμένοι στον χώρο του ποδοσφαίρου να λένε καλά λόγια για την ομάδα μας. Αυτό είναι η μεγάλη ανταμοιβή και το ευχάριστο για τον κόπο μας. Να ακούμε από ανθρώπους του ποδοσφαίρου πραγματικά καλά λόγια. Γιατί ήταν ένα καθαρό σκορ και ένα καθαρό παιχνίδι. Ευχαριστώ πολύ και πάλι τα παιδιά για την προσπάθειά τους και ελπίζω να έχουμε την ανάλογη συνέχεια».

Για το αν υπήρχε πίεση στην ομάδα, μετά την απογοήτευση του κόσμου για τις δυο ήττες:

«Ξέραμε ότι παίζαμε με την πλάτη στον τοίχο. Δεν το καταλαβαίνω αυτό, αλλά ο κόσμος το βλέπει έτσι. Στο παιχνίδι με τα Ψαχνά ήμασταν πολύ άτυχοι. Δεν δικαιούμασταν με τίποτα την ήττα. Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ίσως να ήταν η ισοπαλία, αλλά μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι. Στην Κέρκυρα δεχτήκαμε δύο γκολ σε καθοριστικά σημεία. Αν αναλογιστείτε ότι με τον Ολυμπιακό Βόλου είχαν 25 τελικές και με εμάς 5 καταλαβαίνετε την προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά. Σε ένα δύσκολο ταξίδι, με μια ομάδα που έχει κι αυτή ποιοτικούς παίκτες και παραστάσεις από Super League. Καταλαβαίνετε ότι η προσπάθειά μας χρειάζεται στήριξη και όχι απογοήτευση. Αυτό προσπαθώ να τονίσω στα παιδιά, ότι πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι, να μην απογοητευόμαστε και να προσπαθούμε για το καλύτερο».

Για το αν βοήθησε περισσότερο επιθετικά η παρουσία του Κοσταντίνοφ:

«Δεν θέλω να αναφερθώ μεμονωμένα σε παίκτες, γιατί είναι μια μεγάλη κουβέντα αυτή. Το πόσο δίνει κάποιος περισσότερο επιθετικό τόνο και τα λοιπά. Είναι διαφορετικό το οπτικό πρίσμα που βλέπω εγώ τα πράγματα, με αυτό που βλέπει ο κόσμος ή οποιοσδήποτε. Η προσπάθεια των παιδιών είναι πάρα πολύ μεγάλη. Μπορεί σε κάποια παιχνίδια να μην παρουσιάζονται τόσο φρέσκοι ή τόσο συγκεντρωμένοι ή να υπάρχει η κούραση, η διαφορετική ποιότητα αντιπάλων, διαφορετικά δυνατά σημεία αντιπάλων. Όλα αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι και πολλές φορές παρουσιαζόμαστε στο γήπεδο ανάλογα με το σε πόσο δύσκολη θέση μας φέρνει ο αντίπαλος. Παίζει και ο αντίπαλος».

Για τον λόγο που έμεινε εκτός αποστολής ο Μπουντόπουλος:

«Για ένα πειθαρχικό παράπτωμα…»

Ο Παπατζίκος:

«Ιγμορίτιδα…» 

Λ. Αντ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook