Τις τελευταίες ημέρες, υπήρξαν δύο ειδήσεις που- αν και προέρχονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, ικανοποίησαν το επιτελείο του Μαξίμου. Η πρώτη, ήταν η ευθεία επίθεση την οποία έκανε ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά από τη Χαλκίδα και η δεύτερη, η ανοιχτή σύγκρουση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτη Λαφαζάνη, για την επιλογή των προσώπων του ευρωψηφοδελτίου. 
Στο Μαξίμου, εκτιμούν ότι η ψήφος της 25ης Μαΐου δεν θα είναι τόσο «χαλαρή» όσο συνήθως στις ευρωεκλογές και ότι αυτό θα ευνοήσει τη ΝΔ. Η ευθεία επίθεση του Α. Τσίπρα στον Αντώνη Σαμαρά, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει την πόλωση και αυτό- εξ αντανακλάσεως, βοηθάει τη ΝΔ. 
Περισσότερο ίσως τη βοηθάει η δημοσιοποίηση της σύγκρουσης που μαίνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με μια μεγάλη ομάδα στελεχών να επιμένουν στην επιλογή της δραχμής έναντι του ευρώ- αυτό θα το παίξει δυνατά η ΝΔ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, έστω και αν ο Κ. Λαπαβίτσας δεν συμπεριλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο της Κουμουνδούρου.
Η ΝΔ έχει αποφασίσει να προτάξει- μεταξύ άλλων- το δίλλημα «σταθερότητα ή περιπέτεια» και κάθε φωνή που δυναμώνει αυτή την πολιτική, θεωρείται… ευπρόσδεκτη. Και φυσικά, οι φωνές που αναπολούν το ευρώ, δυναμώνουν το δίλλημα. 
Το Μαξίμου ταυτοχρόνως γνωρίζει ότι το «δυνατό χαρτί» της Κυβέρνησης παραμένει ο Πρωθυπουργός. Και για τον λόγο αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται για βαρύ πρόγραμμα δημοσίων εμφανίσεων ως τις ευρωεκλογές- εμφανίσεων που θα περιλαμβάνουν και περιοδείες εκτός της πρωτεύουσας. 
Επιπροσθέτως το Μαξίμου εκτιμάει ότι ο Α. Σαμαράς διατηρεί σαφή υπεροχή έναντι του Α. Τσίπρα σε (σχεδόν) όλα τα σημεία, αλλά κυρίως στο θέμα της οικονομίας, ιδιαιτέρως μετά τις τελευταίες εξελίξεις (συμφωνία με την τρόικα, πλεόνασμα και διανομή κοινωνικού μερίσματος, έξοδος στις αγορές, προαναγγελία διαλόγου για την αναδιάρθρωση του χρέους) που σηματοδοτούν το τέλος των Μνημονίων. 
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός- σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες- παρουσιάζεται ήρεμος και σίγουρος, από τη στιγμή που κατέστη σαφές ότι το θέμα που προέκυψε με τον Τ. Μπαλτάκο, μπορεί να ξεπεραστεί χωρίς σημαντικές απώλειες. 
Η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του το Μαξίμου, παραμένει σε διαφορές στα όρια του στατιστικού λάθους. Τούτο οδηγεί την κυβέρνηση στο συμπέρασμα ότι η διεκδίκηση της πρώτης θέσης είναι ανοιχτή. 
Ο Α. Σαμαράς- λέγεται ότι- είναι από τους πλέον αισιόδοξους και στις ιδιωτικές συνομιλίες διατυπώνει σταθερά την άποψη ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τη μάχη, ο Πρωθυπουργός είναι απολύτως βέβαιος ότι δεν θα κερδίσει τον πόλεμο. Το σχέδιο για τις επόμενες κινήσεις στον οικονομικό τομέα είναι έτοιμο και το Μαξίμου εμφανίζεται απολύτως βέβαιο ότι θα επιβεβαιωθεί η ρήση του Α. Σαμαρά «εγώ από τον Τσίπρα δεν χάνω»… 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook