Η τεχνολογία είναι πιθανό να δώσει την απάντηση για την κίνηση στη σουίτα του ξενοδοχείου Sofitel, όπου η 32χρονη καμαριέρα από την αφρικανική Γουϊνέα συνάντησε τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν.

Από την ηλεκτρονική κάρτα-κλειδί, το ξενοδοχείο μπορεί να γνωρίζει πότε άνοιξε η πόρτα της σουίτας, πότε έκλεισε, ακόμη και το για πόση ώρα έμεινε ανοιχτή, ενισχύοντας ή αποδυναμώνοντας με αυτό τον τρόπο τους ισχυρισμούς της κάθε πλευράς.

Μία από τις πολιτικές που ακολουθεί κάθε ξενοδοχείο για την προστασία των υπαλλήλων και των πελατών τους είναι οι καμαριέρες να μην εργάζονται ποτέ πίσω από κεκλεισμένες θύρες. «Στο Sofitel, η πολιτική τους επιβάλει η πόρτα να είναι είτε ανοιχτή, ή τουλάχιστον, μισάνοιχτη, όταν η υπηρεσία δωματίων είναι μέσα» σχολίασε ο Πίτερ Μ. Κράους, υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ στην αμερικανική εταιρεία Plasticard Lockteck International, που παρέχει ηλεκτρονικές κάρτες-κλειδιά σε ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές Αρχές, η καμαριέρα στο Sofitel χτύπησε την πόρτα στη σουίτα του κ. Στρος-Καν, φώναξε για να ανακοινώσει ότι ήταν εκεί, χρησιμοποίησε το αντικλείδι της για να εισέλθει στη σουίτα και άφησε το καρότσι στην πόρτα κρατώντας την ανοιχτή. «Πρέπει να έχει καταγραφεί πότε η καμαριέρα χρησιμοποίησε το αντικλείδι για να μπει στη σουίτα», είπε ο κ. Κράους.

«Πρέπει να έχει καταγραφεί για πόση ώρα η πόρτα παρέμεινε ανοιχτή και πότε η κλειδαριά της πόρτας ενεργοποιήθηκε ξανά. Το σύστημα μπορεί να διακρίνει τη διαφορά μεταξύ του κλειδιού της καμαριέρας και του πελάτη», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της καμαριέρας, όταν μπήκε στη σουίτα προκειμένου να καθαρίσει, ο κ. Στρος Καν βγήκε από το μπάνιο και της επιτέθηκε.

Οταν η γυναίκα έτρεξε προς την πόρτα, εκείνος (σύμφωνα με την καταγγελία της), την έκλεισε διά της βίας, κάτι που ισοδυναμεί με παράνομη ομηρία. «Γνωρίζουν τι ώρα η καμαριέρα άνοιξε την πόρτα, την κράτησε ανοιχτή με το καροτσάκι και πότε κάποιος έκλεισε την πόρτα», κατέληξε ο κ. Κράους.

Αν οι συνήγοροι υπεράσπισης του κ. Στρος-Καν υποστηρίξουν ότι υπήρξε συναινετική σεξουαλική επαφή, τότε θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί στο ηλεκτρονικό αρχείο του ξενοδοχείου φαίνεται ότι η καμαριέρα άφησε την πόρτα της σουίτας ανοιχτή. Επιπλέον θα κληθούν να εξηγήσουν το πώς και πότε εκείνη επέλεξε να συνευρεθεί σεξουαλικά με το «αφεντικό» του ΔΝΤ αντί να αλλάξει τα σεντόνια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook