Την Παρασκευή 18/4 πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια του ΚΚΕ οι παρακάτω περιοδείες:

• Στο παζάρι στις Βουκολιές με επικεφαλής τους: Γιώργο Νταγκουνάκη, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και υποψήφιο ευρωβουλευτή, Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου Επ. Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και Μανώλη Νταγκουνάκη, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο του Δήμου Πλατανιά.

• Στο παζάρι στις Βρύσες με επικεφαλής τους: Γιώργο Νταγκουνάκη, μέλος της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε και υποψήφιο ευρωβουλευτή, Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου Επ. Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και Σταύρο Ζώη, μέλος της ΤΕ Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ, δημοτικό σύμβουλο Αποκόρωνα και υποψήφιο δήμαρχο Αποκόρωνα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»
• Στο παζάρι στο Καστέλι με επικεφαλής τον Σοφοκλή Τσουρουνάκη, υποψήφιο δήμαρχο Κισσάμου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Οι υποψήφιοι τόνισαν ότι «με την ψήφο μας να απορρίψουμε την Κοινή Αγροτική Πολιτική, την ΕΕ που μας οδηγεί έξω από την αγροτική παραγωγή, μετατρέποντας τους αγρότες σε ανέργους, ενώ σταθερά ευνοεί τους μεγαλοαγρότες και τα μονοπώλια».

Τονίστηκε ότι «το ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή, υπερασπίζεται τα αιτήματα της αγροτιάς και με προτάσεις νόμου απαίτησε: – Την απαγόρευση των πλειστηριασμών χωραφιών και κατοικιών μικρομεσαίων αγροτών συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, τη διαγραφή του χρέους από τόκους που κεφαλαιοποιήθηκαν και ανατοκίστηκαν. – Το «κούρεμα» κατά 30% των οφειλών των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων προς τα πιστωτικά ιδρύματα, για δάνεια ύψους 200.000 ευρώ. – Φτηνό πετρέλαιο και Ενέργεια για την αγροτική δραστηριότητα, αλλά και για θέρμανση.

Τέλος κάλεσαν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και με την ψήφο τους να δώσουν ηχηρό μήνυμα ότι μπορούμε με ισχυρό ΚΚΕ και Λαϊκή Συμμαχία, χωρίς τα δεσμά της Ε.Ε και των μονοπωλίων, να ανοίξουμε δρόμο για ένα πραγματικά καλύτερο μέλλον.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook