Έναν ιδιότυπο ρατσισμό αντιμετωπίζουν στην Κίνα οι ασθενείς και οι φορείς του ιού HIV.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO), οι άνθρωποι  αυτοί έρχονται συχνά αντιμέτωποι με την άρνηση των κινεζικών  νοσοκομείων να τους περιθάλψουν.

Επειτα από συνεντεύξεις με περισσότερα από 100 άτομα που ζουν με τον ιό στη χώρα, η ILO συνέταξε έκθεση στην οποία αναφέρει ότι γίνονται διακρίσεις από νοσοκομεία και κλινικές στην Κίνα, καθώς και από διευθυντές σε κλινικές και εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Ενας 37χρονος άνδρας δηλώνει πως είχε πολύ μεγάλη δυσκολία να δεχθεί περίθαλψη όταν οι γιατροί ανακάλυψαν όγκο στο στομάχι του.

«Κάθε νοσοκομείο με συμβούλευε να κάνω αμέσως εγχείρηση, αλλά όταν άκουγα ότι είμαι πάσχω από HIV, κανένα δεν ήθελε να αναλάβει τη θεραπεία μου», ανέφερε ο άνδρας.

Σύμφωνα με την έκθεση της ILO, τα νοσοκομεία παραπέμπουν τους ασθενείς σε ειδικές κλινικές για μολυσματικές ασθένειες, στις οποίες, όμως, οι ασθενείς δεν μπορούν να λάβουν θεραπεία για άλλες ασθένειες.

Η έκθεση τονίζει ότι οι διευθυντές νοσοκομείων ανησυχούν πως πολλοί δεν θα δεχθούν να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο τους εάν μάθουν ότι εκεί έχει νοσηλευτεί και ασθενείς που πάσχει από HIV.

Σύμφωνα με τις κινεζικές Αρχές, τουλάχιστον 740.000 άνθρωποι στην χώρα του 1,3 δισ. πληθυσμού ζει με τον ιό HIV, αν και πιστεύεται ότι ο πραγματικός αριθμός ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook