\”Επίπονο να επιβιώνεις ενώ αγνοούνται 200 παιδιά\”

Τα λόγια αυτά στο σημείωμα της αυτοκτονίας είναι σπαρακτικά. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς όλο αυτό το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί στη Νότια Κορέα μετά το τραγικό ναυάγιο. 

Νωρίτερα έγινε γνωστή η είδηση της αυτοκτονίας του 52χρονου καθηγητή των παιδιών, του Κανγκ Μιν-Κιου ο οποίος διεσώθη από το ναυάγιο, αλλά δεν άντεξε και έβαλε τέλος στη ζωή του. Κρεμάστηκε με τη ζωνη του από ένα δέντρο, έξω από το γυμναστήριο, όπου οι συγγενείς των 274 αγνοουμένων περιμένουν με κομμένη την ανάσα κάποιο ευχάριστη είδηση. 

\"\"

Αυτό όμως που προκαλεί σπαραγμό είναι το σημείωμα αυτοκτονίας του υποδιευθυντή του σχολείου που αυτοκτόνησε. 

Έγραφε λοιπόν στο σημείωμά του: \”το να επιβιώνεις μόνος τη στιγμή που 200 αγνοούνται είναι πολύ επίπονο. Αναλαμβάνω ολόκληρη την ευθύνη. Εγώ πίεσα για τη σχολική εκδρομή\”. 

Και συνεχίζει: \”θα γίνω ξανά καθηγητής, στη μετά θάνατον ζωή των μαθητών μου των οποίων τα σώματα δεν έχουν εντοπιστεί\”. 

Εντάλματα και συλλήψεις για το ναυάγιο

Ο καπετάνιος όπως και η πλειονότητα των 28 μελών του πληρώματος του Sewol κατάφεραν να εγκαταλείψουν το πλοίο προτού βυθιστεί και δέχθηκαν έντονες επικρίσεις για το ότι το εγκατέλειψαν ενώ η πλειονότητα των επιβατών είχε εγκλωβιστεί σε αυτό. Οι γονείς, συντετριμμένοι και οργισμένοι, έχουν κατηγορήσει για ανικανότητα το πλήρωμα, τα σωστικά συνεργεία και τις αρχές.

Μετά τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από τους εισαγγελείς για τον καπετάνιο και το πλήρωμα, ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου συνελήφθη.

\"\"
Οι έρευνες συνεχίζονται αλλά με μειωμένες ελπίδες

Περισσότερες από 48 ώρες μετά την τραγωδία και παρά τα ισχυρά ρεύματα που επικρατούν στην περιοχή, δύο δύτες κατάφεραν να ανοίξουν μια πόρτα και να εισέλθουν στο τμήμα φορτίου του πλοίου το οποίο έχει βυθιστεί πλήρως.

\”Δεν υπάρχει σχεδόν καμία ορατότητα. Δεν μπορείτε να δείτε ούτε τη μύτη σας\”, δήλωσε ένας από τους δύο άνδρες όταν επέστρεψε στην ξηρά.

\"\"

Είκοσι οκτώ πτώματα έχουν ανασυρθεί, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των λιμενικών. Πάνω στο Sewol βρίσκονταν 475 άνθρωποι, από τους οποίους 352 μαθητές λυκείου. Διακόσιοι εξήντα οκτώ αγνοούνται και κανείς δεν έχει διασωθεί από την Τετάρτη.

Οι διασώστες ελπίζουν να βρουν επιβάτες που φορούσαν σωσίβια, μια υπόθεση όλο και λιγότερο αξιόπιστη καθώς ο χρόνος περνά. Δύο δύτες διοχέτευσαν οξυγόνο στο σκάφος, δήλωσαν λιμενικοί.

newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook