Οι άγιες μέρες του Πάσχα θα αποτελέσουν μία καλή ευκαιρία για την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, προκειμένου να πάρουν λίγες... ανάσες, πριν μπούμε στην κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας για τις διπλές κάλπες του Μαΐου.

Έτσι λοιπόν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, βρίσκεται εδώ και μία περίπου εβδομάδα στα Ιωάννινα και έχει καταλύσει στο σπίτι του, στο χωριό Φραγκάδες Ζαγορίου.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο, και το Costa Navarino, θα βρεθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως συνηθίζει άλλωστε κατά τις ημέρες του Πάσχα και κατά τις θερινές του διακοπές. Δεν αποκλείεται ωστόσο να επισκεφθεί και το Ναύπλιο, που είναι η γενέτειρα της συζύγου του.

Στη νότια Κρήτη θα βρεθεί και φέτος ο Αλέξης Τσίπρας, με τη σύζυγό του και τα δυο παιδιά τους, για ολιγοήμερες διακοπές.

Αν και το πρόγραμμά του βρίσκεται ακόμα υπό κατάρτιση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πραγματοποιήσει ομιλία στην κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας, στα Χανιά, ενώ θα επισκεφθεί Ρέθυμνο και Σητεία.

Στη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη, θα κάνει Πάσχα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος θα μείνει στην πόλη μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα επιστρέψει στην Αθήνα, όπου τον περιμένει βαρύ πρόγραμμα εν όψει των διπλών εκλογών του Μαΐου.

Στην Ικαρία, απ' όπου κατάγεται η σύζυγός του, θα περάσει τη γιορτή του Πάσχα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Στο κλεινόν άστυ θα μείνει και φέτος ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος θα κάνει Ανάσταση στην Κυψέλη, όπου και διαμένει!

Στην Αθήνα δεν αποκλείεται να παραμείνει και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, αν και δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμά του. Δεν αποκλείεται πάντως να μεταβεί και στη γενέτειρά του, τη Λαμία.