Είδη πρώτης ανάγκης - κυρίως τρόφιμα - που προορίζονται σε Ιερές Μητροπόλεις της Κρήτης, θα παραδοθούν σήμερα από αντιπροσωπείες Υπηρεσιών, της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, εν όψει των εορταστικών ημερών. 

Η προσπάθεια αυτή πραγματοποιήθηκε σε όλη την χώρα με την καθοδήγηση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα συγκεντρωθέντα είδη θα προσφερθούν, σε Ιερές Μητροπόλεις του Νησιού, ως μια συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης, συμπαράστασης και αναγνώρισης της προσφοράς του έργου τους. 

Την Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας, θα επισκεφθεί, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας.

Ανάλογες εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Λασίθι από τους Αστυνομικούς Διευθυντές Τάξης των Νομών, όπου θα δοθούν τα συγκεντρωθέντα είδη.

Ο βοηθός Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης Ταξίαρχος Ανδρέας Δασκαλάκης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Χανίων Αστυνομικός Διευθυντής Μανώλης Γεωργιακάκης, καθώς και ο βοηθός του Αστυνομικού Διευθυντή Τάξης Χανίων Αστυνομικός Διευθυντής Γιάννης Θεοδωρογλάκης, θα επισκεφθούν την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου. 

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Ηρακλείου, Ταξίαρχος Νικόλαος Χριστοφάκης, θα επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου, στο Αρκαλοχώρι. 

Στο Ρέθυμνο, ο Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Ρεθύμνου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, θα επισκεφθεί την Ιερά Μητρόπολη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων και την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου, ενώ στο Λασίθι ο Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Λασιθίου Tαξίαρχος Κωνσταντίνος Περάκης, την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας. 

Η συγκέντρωση των ειδών αποτελεί πρωτοβουλία του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή η φυσική ηγεσία της.