Ο χρόνος για την αφή και μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα μετράει αντίστροφα...

H τελετή της αφής, όπως κάθε χρόνο, άρχισε στις 12 ενώ το απόγευμα το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα, προκειμένου να μεταφερθεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στα Χανιά, το Άγιο φως θα φτάσει στον αερολιμένα με την τελευταία πτήση της ημέρας στις 20.15.

Εκεί θα βρίσκεται για την υποδοχή ο αερολιμενάρχης Σταύρος Καστρινάκης καθώς και δεκάδες πιστοί που θα θελήσουν να λάβουν το φως με τα κεριά και τα φαναράκια τους.

Φέτος, το Άγιο Φως θα το μεταφέρει από το Ισραήλ στην Αθήνα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, και αναμένεται να φτάσει στις 18.30 το απόγευμα, όπου θα γίνει η τελετή υποδοχής με «τιμές αρχηγού κράτους».

Αμέσως μετά την άφιξή του, δύο αεροσκάφη θα αναχωρήσουν προς περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου, μεταφέροντας το Άγιο Φως σε Ιωάννινα, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Μύκονο, Σάμο, Κω, Μυτιλήνη με προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, κατά προσέγγιση τις 22:30.

Παράλληλα, προκειμένου να γίνει η μεταφορά και σε άλλους προορισμούς- Ηράκλειο, Χίο, Σαντορίνη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη- μετατίθεται αργότερα, κατά μία περίπου ώρα, η αναχώρηση σε προγραμματισμένες αεροπορικές πτήσεις. Έτσι, από τα αεροδρόμια φθάνει στις πόλεις της επικράτειας και από εκεί, στις εκκλησίες, για να φωτίσει την Ανάσταση του Κυρίου και να φτάσει από χέρι σε χέρι σε κάθε σπίτι.