Ο Peter Dinklage που έχει ύψος μόλις 135 εκατοστά, είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του «Game of Thrones». Οι αριθμοί μιλούν για 150.000 δολάρια ανά επεισόδιο, το οποίο αθροίζεται σε περίπου 1,5 εκατομμύριο δολάρια ανά σεζόν.
Εννοείται πως η δημοφιλία, η επιδραστικότητα, τα βλέμματα που ίσως για πρώτη φορά συγκεντρώνει για τους σωστούς λόγους ο Dinklage, το βραβείο Emmy (2011) και η Χρυσή Σφαίρα (2012) φέρνουν πολλαπλάσια κέρδη στην HBO, χτίζοντας παράλληλα το μύθο του ανθρώπου, στον οποίο ανεξάρτητοι δημιουργοί, όπως ο Στιβ Μπουσέμι και ο Τομ ΜακΚάρθι, είχαν δει έναν γεννημένο πρωταγωνιστή, σύμφωνα με το ένθετου People της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

\"\"

Γεννιέται το καλοκαίρι του 1969 και διαγιγνώσκεται με αχονδροπλασία, τη συνηθέστερη μορφή νανισμού, για την οποία συχνά ευθύνεται η προχωρημένη ηλικία του πατέρα. Οι στατιστικές λένε ότι ο Peter θα φτάσει, στην καλύτερη των περιπτώσεων τα 130 εκατοστά, αλλά εκείνος ανατρέπει τα προγνωστικά. Φτάνει το 1,35 και μετατρέπει το υποτιθέμενο μειονέκτημα σε ευκαιρία για μια καριέρα σε χολιγουντιανή τροχιά.

Σε έναν κόσμο που τον έβλεπε εκ πραγμάτων αφ’ υψηλού, η διανομή των ρόλων τον ήθελε να υποδύεται το νάνο, τον περίεργο, εκείνο που παρέκκλινε από το μέσο όρο, ένα υβρίδιο ανθρώπου που όλοι κοιτούσαν αποστασιοποιημένα.

\"\"

Πάντα υπήρχε και ο άλλος Dinklage που βραβευόταν σε indie κινηματογραφικά φεστιβάλ, έπαιζε ανελλιπώς στο θέατρο, έδινε με τη μπάσα φωνή του χαρακτήρα και ζωή σε σπικάζ ταινιών.

Τον άλλο Dinklage είδαν και οι σεναριογράφοι του «Game of Thrones». Δεν χρειάστηκε παραπάνω από μισή συνάντηση για να γνέψει καταφατικά στι φιλόδοξη παραγωγή του HBO. Ήταν ο πιο ανθρωπόμορφος ρόλος νάνου που του πρότειναν ποτέ, μάλλον ο καλύτερος και σίγουρα ο πιο λαοφιλής της καριέρας του.

\"\"

Ήταν μία ακόμη από τις καλύτερες στιγμές της ζωής του. Όπως εκείνης του προξενιού με τη μετέπειτα σύζυγό του και θεατρική συγγραφέα Έρικα Σμιντ. Ηθικός αυτουργός ο θεατρικός συγγραφέας Μαρκ Σέρμαν που αποφάσισε να τους συστήσει. Η γνωριμία έγινε στη διάρκεια μιας παρτίδας Trivial Pursuit. Όχι μόνο κέρδισε το παιχνίδι, αλλά και μία σύντροφο ζωής κατά 33 πόντους ψηλότερη, με την οποία το 2012 απέκτησε μία κόρη.

\"\"

\"\"

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook