Ο καιρός θα κάνει τη χάρη στους Κρητικούς να είναι αίθριος το πρωί, ίσα για να στηθούν οι σούβλες.

Όταν θα έχει τελειώσει και το τραπέζι, εκεί κάπου στις πρώτες απογευματινές ώρες, το σκηνικό θα αλλάξει και ο καιρός θα συννεφιάσει.

Τουλάχιστον δε θα βρέξει ανημερα του Πάσχα όπως έκανε τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους λοιπόν, ο αυριανός καιρός δε θα κάνει χαλάστρα στο σούβλισμα.

Ακολουθούν οι χάρτες πρόγνωσης της ΕΜΥ για αύριο και η αναλυτική πρόγνωση του καιρού στο νησί.

Καιρικές συνθήκες τις πρωινές ώρεςΚαιρικές συνθήκες τις απογευματινές ώρεςΧανιά

Αίθριος καιρός με σποραδικές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αρκετές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 17 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από ανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Ρέθυμνο

Ο καιρός θα είναι αρκετά συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Ηράκλειο

Προβλέπεται ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοανατολικούς ανέμους ως 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με λίγα σύννεφα, με την θερμοκρασία στους 18 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Ιεράπετρα

Λίγες νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους ως 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε λίγα σύννεφα, με την θερμοκρασία στους 15 βαθμούς Κελσίου και ίδιους ανέμους.