Έκκληση να επικοινωνήσει άμεσα μαζί τους απευθύνουν το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), όσο και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) στον οδηγό ταξί που μετέφερε τον Έλληνα μόνιμο κάτοικο Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό MERS.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η διαδρομή έγινε τη Μ. Πέμπτη 17 Απριλίου με αφετηρία το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και προορισμό την Αμφιάλη Κερατσινίου μεταξύ των ωρών 14.30 και 16.30.

Όπως αναφέρεται, το ΚΕΕΛΠΝΟ ολοκληρώνει την ιχνηλάτηση όλων των επαφών του ασθενούς κατά τη διάρκεια του ταξιδίου του από την Αραβική χερσόνησο έως την Ελλάδα, ενώ η κατάσταση του ασθενούς είναι ασθενής.

Σημειώνεται ότι τα συμπτώματα της λοίμωξης με τον νέο κορονοϊό περιλαμβάνουν σοβαρή δύσπνοια, πυρετό, βήχα και πνευμονία.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είναι 210 5212054 & 210 5212000. Επικαιροποιημένες οδηγίες για την συγκεκριμένη νόσο, έχουν σταλεί σε όλα τα Νοσοκομεία από το ΕΚΕΠΥ, για περαιτέρω εγρήγορση (www keelpno.gr).

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook