Στη φυλακή Ράικερς της Νέας Υόρκης τις τελευταίες ώρες έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Ο «υψηλός προσκεκλημένος» που πέρασε την πόρτα τους, ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν δεν αποτελεί τον συνηθισμένο επισκέπτη τέτοιων σωφρονιστικών ιδρυμάτων… Οι εντολές προς τον διευθυντή και τους φύλακες ήταν σαφείς: Να μην πάθει τίποτε!

Ετσι τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον κ. Στρος Καν είναι πρωτόγνωρα ακόμα και για μία φυλακή του μεγέθους και της… φήμης της νήσου Ράικερς.

Την κατάσταση επιβαρύνει και ένας… φόβος. Ανθρωποι που βρίσκονται κοντά στον μεσιέ Ντομινίκ έχουν κάθε λόγο να φοβούνται ότι το σοκ και ο διασυρμός έχουν τέτοιο μέγεθος και τόσες επιπτώσεις που ενδεχομένως εκείνος να προσπαθήσει να βλάψει τον εαυτό του. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο Στρος Καν είπε κάτι στους γιατρούς, κατά τη διάρκεια εξέτασης, που τους έκανε να ανησυχήσουν, να ειδοποιήσουν τον διευθυντή των φυλακών και να θέσουν τον κρατούμενο σε «suicide watch», δηλαδή υπό παρακολούθηση για το φόβο αυτοκτονίας.

Όλα αυτά συνθέτουν και διαμορφώνουν την καθημερινότητα του επικεφαλής του ΔΝΤ που μέσα σε ελάχιστες ώρες βρέθηκε από τη σουίτα του Sofitel σε ένα κελί 12 τ.μ., σε ένα από τα πλέον «σκληρά» ιδρύματα.

Οι δεσμοφύλακες βρίσκονται συνεχώς γύρω από τον Ντομινίκ Στρος Καν για να διασφαλίσουν ότι δεν θα βλάψει τον εαυτό του. Ο 62χρονος κρατούμενος μένει ολομόναχος σε ένα κελί, σε μία κενή πτέρυγα (πρόκειται για την πτέρυγα που στεγάζει όσους έχουν κολλητικές ασθένειες) και κάθε βράδυ κοιμάται με μία ειδική μάσκα για επιπλέον οξυγόνο.  Τρώει πρωινό στις 5 τα ξημερώματα, μεσημεριανό στις 11 το πρωί και δείπνο στις 5 το απόγευμα.

Από την πλευρά της η καμαριέρα, πρόσωπο των ημερών, ισχυρίζεται μέσω του δικηγόρου της Jeffrey Shapiro ότι λέει την αλήθεια και ότι αυτό το διάστημα νιώθει ολομόναχη στον κόσμο. Η 32χρονη είναι χήρα, έχει μία κόρη 15 ετών και δεν είχε ιδέα ποιος ήταν ο άντρας που της επιτέθηκε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook