Μέχρι την Παρασκευή θα αποδοθούν στους τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μετά από συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, Ιερόθεο Γιαμουρίδη.

«Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έχουν δίκιο και το δίκιο τους θα το βρούνε. Η γραφειοκρατία μας εμπόδισε να είμαστε όπως θα έπρεπε. Μέχρι την Παρασκευή το θέμα αυτό θα έχει τελειώσει», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης, το θέμα της ένταξης των εργαζομένων του ΕΚΑΒ στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, ζήτημα για το οποίο ορίστηκε για αύριο συνάντηση των εκπροσώπων του ΕΚΑΒ με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη.

Προηγουμένως ο κ Λοβέρδος είχε σύσκεψη με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ Χρήστο Ζηλίδη και Αρη Μπουσουλέγκα και με τους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων της περιοχής με αντικείμενο την αναδιάταξη των δυνάμεων του ΕΣΥ. Ο κ Λοβέρδος ζήτησε από τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ να καταθέσουν τις σχετικές με το θέμα προτάσεις τους μέχρι τις 5 Ιουνίου.

Στο μεταξύ το πρωί εργαζόμενοι όλων των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ, με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από το Δεκέμβριο του 2010.

Παρά το γεγονός ότι στη συνέχεια έλαβαν προφορική δέσμευση από τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ ότι θα ασκηθεί πίεση στην Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου και στους παρέδρους ώστε να πληρωθούν μέχρι τις 13 Ιουλίου, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Πέτρος Κετικίδης, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν άμεσα σε επίσχεση εργασίας σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το σύνολο των δεδουλευμένων.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook