Το όραμα και οι δεσμεύσεις της ανεξάρτητης «Δύναμης Πολιτών», προς τους Δημότες, καθώς και η πίστη της πως το «Ηράκλειο αξίζει περισσότερα» περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμά της, που αναρτήθηκε από το Σάββατο, 19.4.2014, στην ιστοσελίδα της (www.dynami-politon-irakleiou.gr).

Τα μέλη της κίνησης και ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός καλούν τους συμπολίτες να το διαβάσουν, να το αξιολογήσουν και να στείλουν στην ιστοσελίδα ή στα γραφεία της «Δύναμης Πολιτών» (Δικαιοσύνης 51), τις δικές τους ιδέες και προτάσεις.

Η χάραξη μιας αδέσμευτης και διεκδικητικής πολιτικής, που ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα, κάνοντας τον πολίτη πρωταγωνιστή στη ζωή του Δήμου, η φροντίδα για τους δοκιμαζόμενους από την κρίση συμπολίτες, η βελτίωση της καθημερινής ζωής, και τα βήματα που δεσμεύονται να ακολουθήσουν για να καταστήσουν το Ηράκλειο, πολιτιστικό, τουριστικό και εμπορικό κέντρο της Μεσογείου, καταγράφονται λεπτομερώς στις σελίδες του προγράμματος.

Προτάσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, όπως η ανάπτυξη «Αγορών του Αγρότη» σε καίρια σημεία του Δήμου, η ανάθεση ιδιαίτερου πολιτιστικού και οικονομικού ρόλου σε κάθε περιοχή της πόλης και της υπαίθρου, ώστε να αναπτύσσονται ταυτόχρονα, με κοινή προοπτική και όραμα, η ανάπτυξη του τουρισμού στηριγμένη σε τελείως διαφορετικές προτεραιότητες, οι τρόποι για να απελευθερωθεί και να επιβραβευθεί η δημιουργικότητα των νέων, καθώς και συγκεκριμένη λύση για το πρόβλημα του νερού, είναι μερικά απ’ όσα περιλαμβάνονται στο κείμενο του προγράμματος.

Όπως και οι τρόποι με τους οποίους η «Δύναμη Πολιτών» θέλει να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη και τη συμμετοχή των δημοτών.

Μεταξύ αυτών η ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω διαδικτύου, οι τακτικές «Λαϊκές Συνελεύσεις» ανά περιοχή, ώστε να κατευθύνουν οι πολίτες τις αποφάσεις που τους αφορούν και να ελέγχουν την εφαρμογή τους, η δημιουργία μιας «Ένωσης Εταίρων», με όλους τους φορείς του τόπου, για τη χάραξη ενός Τοπικού Αναπτυξιακού Σχεδίου, που θα στηρίζεται πρώτιστα στις τοπικές δυνάμεις και πλουτοπαραγωγικές πηγές και βεβαίως στη νομιμότητα, την αξιοκρατία και την απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Το πλήρες πρόγραμμα της κίνησης θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση την επόμενη εβδομάδα, μαζί με τον συνδυασμό της κίνησης και θα κυκλοφορήσει σύντομα σε έντυπο. Μπορείτε να στέλνετε μέχρι τότε τις προτάσεις σας, για να συζητηθούν, να αξιολογηθούν και να ενσωματωθούν στο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook