Το \”τιμωρητικό\” όπως το χαρακτηρίζουν μέτρο λειτουργίας των σχολείων την περίοδο των διακοπών του Πάσχα, καταγγέλουν με κοινή ανακοίνωσή τους, φορείς του Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

\”Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, οι Ενώσεις Γονέων, η Ομοσπονδία Γονέων, σύλλογοι γονέων, αντιπροσωπείες των μαθητικών συμβουλίων -παρουσία πολλών καθηγητών, γονέων και μαθητών πραγματοποίησαν σύσκεψη την Τρίτη (15/4) στο Καπετανάκειο με θέμα το ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ για την από κοινού δράση ενάντια στο αυταρχικό μέτρο της «ΤΙΜΩΡΙΑΣ» των μαθητών και των εκπαιδευτικών, μέσω της λειτουργίας των σχολείων κατά τις διακοπές του Πάσχα.

Καταγγέλλουν την αυταρχική, αντιπαιδαγωγική και αντιδημοκρατική απόφαση του περιφερειακού διευθυντή Κρήτης που έχει στόχο την τρομοκράτηση και καταστολή του μαθητικού, εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος, με πρόσχημα τη δήθεν «αναπλήρωση» (!) των χαμένων ωρών διδασκαλίας λόγω των μαθητικών καταλήψεων.

Δηλώνουν ότι το επιχείρημα της «αναπλήρωσης» των χαμένων ωρών αποτελεί λαϊκός εμπαιγμός, αφού ήδη έχουν χαθεί χιλιάδες διδακτικές ώρες, λόγω της αδιοριστίας των εκπαιδευτικών,
των απολύσεων και της υποχρηματοδότησης.

Επισημαίνουν ότι φέτος τα σχολεία στο σύνολό τους δεν λειτούργησαν με κανονικό πρόγραμμα διδασκαλίας, ενώ οι μαθητές της Γ τάξης των ΕΠΑΛ των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν θα δώσουν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, χωρίς να έχουν διδαχτεί ούτε τα στοιχειώδη και οι μαθητές της Α Λυκείου καλούνται, μέσω εντατικών μαθημάτων, να αντιμετωπίσουν τον εξεταστικό μαραθώνιο το Μάιο, αφού πληροφορήθηκαν για τις εξετάσεις (από την τράπεζα θεμάτων) στο τέλος του διδακτικού έτους (!).

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση και ο περιφερειακός διευθυντής που την εκπροσωπεί με την εν λόγω αυταρχική απόφαση- επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη για τα πραγματικά αίτια της διάλυσης του δημόσιου σχολείου, να ενοχοποιήσουν τους μαθητικούς, εκπαιδευτικούς και γονεϊκούς αγώνες, να «τιμωρήσουν» μαθητές και καθηγητές για τις διεκδικήσεις τους και στη συνέχεια να ποινικοποιήσουν τη συνδικαλιστική δράση συνολικότερα του λαϊκού κινήματος.

Απέναντι σε αυτήν την αντιδραστική πολιτική της απομόρφωσης, της επίτασης των ταξικών φραγμών στη γνώση, της καταστολής και ποινικοποίησης οι παραπάνω φορείς εκφράζουν την ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΘΕΣΗ και δηλώνουν τη συμπόρευσή τους στον κοινό αγώνα ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ.

Στη βάση της υλοποίησης αυτού του αιτήματος οι παραπάνω φορείς αποφάσισαν τις εξής δράσεις:

· Να παραχωρήσουν Συνέντευξη Τύπου (την Τρίτη 22/4) και ώρα 12μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο κτίριο του Καπετανάκειου.

· Να πραγματοποιήσουν Δεύτερη Σύσκεψη στον ίδιο χώρο την Τρίτη (22/4) και ώρα 5μμ, με στόχο το συντονισμό της δράσης τις επόμενες ημέρες (23-24-25/4), κατά τις οποίες καλούνται μαθητές και εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν τιμωρημένοι στα σχολεία, σύμφωνα με την απόφαση του περιφερειακού διευθυντή.

· Να ενημερώσουν τα μέλη τους και να καλέσουν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς έξω από τα σχολεία, με στόχο την αποτροπή της εφαρμογής του αυταρχικού μέτρου.

Τονίζεται ότι ήδη η ΟΛΜΕ έχει λάβει απόφαση για κήρυξη 3ωρων στάσεων εργασίας (8-11) και για τις τρεις μέρες επιβολής του αυταρχικού και αντιπαιδαγωγικού μέτρου, ενώ η ΕΛΜΕ Ηρακλείου έχει αποφασίσει επίσης για τις ίδιες ημέρες την κήρυξη 3ωρων στάσεων (11-2), προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή των συναδέλφων στις κινητοποιήσεις και την έκφραση της αντίθεσής τους στο απαράδεκτο από παιδαγωγική, συνδικαλιστική και δεοντολογική άποψη μέτρο, το οποίο ο ίδιος ο περιφερειακός διευθυντής χαρακτήρισε «βάρβαρο», ενώ έχει την υπογραφή και βέβαια τη πολιτική συναίνεσή του.

ΚΑΛΟΥΜΕ τον περιφερειακό διευθυντή να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ το χαρακτηρισμένο από τον ίδιο βάρβαρο αντιπαιδαγωγικό και αυταρχικό μέτρο της λειτουργίας των σχολείων στις διακοπές του Πάσχα.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ την κατηγορηματική μας ΑΝΤΙΘΕΣΗ στην πολιτική της κατεδάφισης των μορφωτικών, εργασιακών και συνδικαλιστικών κατακτήσεων στο χώρο της Εκπαίδευσης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook