Έντονη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι βρέθηκαν σφαίρες από πυροβολισμούς στο σχολικό κτήριο του Σίβα στη Μεσσαρά (δείτε εδώ)

Πόσες ζωές πρέπει να χαθούν για να σταματήσει αυτό το κακό στην Κρήτη;

Η τοπική κοινωνία του Σίβα μετά τους πυροβολισμούς στο σχολείο του χωριού, πραγματοποίησε συνέλευση

Χθες, αμέσως μετά το τέλος της δεύτερης Ανάστασης ο ιερέας του χωριού π. Αντώνιος Χριστουλάκης μίλησε στην κατάμεστη από πιστούς εκκλησία του Αγίου Ιωάννου, τονίζοντας μεταξύ των άλλων:

«Δυστυχώς, αν και χαρμόσυνη αυτή η μέρα, προσωπικά λυπάμαι, στενοχωριέμαι, προβληματίζομαι, αλλά και εξοργίζομαι με τα χθεσινά γεγονότα στοπ χωριό μας και συγκεκριμένα με τις σφαίρες που βρέθηκαν καρφωμένες στο σχολείο. Παρ΄ όλα αυτά που είπα χθες στην εκκλησία, πριν το «Χριστός Ανέστη» κάποιοι δεν τα ‘κουσαν ή δεν έδωσαν σημασία στα λεγόμενά μου. Αυτό που είπα και θα το επαναλάβω είναι ότι όσο είμαι ιερέας σε αυτό το χωριό και σε αυτό τον λατρευτικό χώρο, δεν θα επιτρέψω να συμβεί το παραμικρό δυσάρεστο γεγονός που θα έχει σχέση με τέτοιου είδους θέματα.

Έχω ευθύνη ως ιερέας αλλά και ως πολίτης, όπως έχετε όλοι και εσείς οι χωριανοί. Οι δράστες των χθεσινών γεγονότων είναι ήδη γνωστοί στις αρμόδιες υπηρεσίες και θα έχουν να κάνουν με τη δικαιοσύνη. Ευτυχώς ήταν υλικές μόνο οι ζημιές και δεν θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα. Σας υπόσχομαι όμως ότι είναι η τελευταία φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Να φτάσουμε του χρόνου τέτοια ημέρα και δεν θα επιτρέψουμε ούτε κροτίδες, ούτε αυτοσχέδια, ούτε πιστόλια. Όποιος έχει σκοπό να κάνει κάτι τέτοιο να μένει σπίτι του Ο χώρος είναι ιερός και έχει σκοπό τη λατρεία στο Θεό και όχι τα λεγόμενα έθιμα, όπως κάποιοι τα επικαλούνται.

Όλος ο κόσμος στη βραδιά της Ανάστασης πηγαίνει και κάνει Ανάσταση σε χώρους που δεν συμβαίνουν αυτά και οι ενορίες μένουν άδειες. Διαφορετικά να γνωρίζουν ότι θα έχουν να δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη και στις αρμόδιες Αστυνομικές αρχές. Να με συγχωρείται που είμαι τόσος αυστηρός, όμως με τις απλές νουθεσίες δεν βλέπω να υπάρχει αποτέλεσμα. Γι΄ αυτό καλώ όλους τους αρμόδιους φορείς του χωριού και του Δήμου να βοηθήσουν ώστε να εξαλειφθεί αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο που μόνο κακό προκαλεί».

\"\"

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίβα

Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίβα «Θέμος Κορνάρος», μέσα στη διάτρητη από τις σφαίρες αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Σίβα. Έγινε διαλογική συζήτηση και εκφράστηκε προβληματισμός για τα γεγονότα της βραδιάς της Ανάστασης, αλλά όλα τα μέλη του Συλλόγου εξέφρασαν την αντίθεσή τους και κατήγγειλαν το γεγονός.

Μάλιστα η γενική Συνέλευση του Συλλόγου ψήφισε ομόφωνα ψήφισμα που αναφέρει μεταξύ των άλλων: «Η Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίβα «ΘΕΜΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» καταδικάζει με αποτροπιασμό τα γεγονότα που συνέβησαν την βραδιά της Ανάστασης στον αύλειο χώρο της εκκλησίας… Είναι ένα γεγονός μεμονωμένο, που δεν εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Σίβα και δηλώνουμε ότι το χωριό ολόκληρο θα εναντιωθεί σε κάθε πράξη βίας σε οποιαδήποτε εκδήλωση ήθελε εμφανιστεί»!

Στη Συνέλευση έδωσε το \”παρών\” ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης ο οποίος και καταδίκασε το γεγονός, τόνισε δε ότι ο Δήμος εντός της εβδομάδος θα αποκαταστήσει τις ζημιές στο σχολείο…
– Ο Σίβας είναι χωριό ειρηνικό, με σπουδαία προσφορά στον πολιτισμό και αυτά τα γεγονότα δεν αντιπροσωπεύουν το χωριό, είπε!

e-mesara.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook