Μια μήνυση και τρεις ακόμα αγωγές, έχει καταθέσει 31χρονος, κατά του σκηνοθέτη των ταινιών X-Men, Μπράιαν Σίνγκερ, ισχυριζόμενος ότι τον είχε βιάσει όταν αυτός ήταν έφηβος.

Συγκεκριμένα, ο Μάικλ Ίγκαν, 31 ετών, ο οποίος προσπαθούσε να γίνει ηθοποιός, είπε ότι οι τηλεοπτικοί παραγωγοί Γκαρθ Άνσιερ και Ντέιβιντ Νιούμαν καθώς και ο πρόεδρος μιας ψυχαγωγικής εταιρείας, Γκάρι Γόμπαρντ, τον κακοποίησαν σεξουαλικά.

Ένας εκπρόσωπος του Γκόμπαρντ δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι πρόεδρος της εταιρείας βρισκόταν εκτός ΗΠΑ και δεν ήταν σε θέση να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. «Θα εξετάσεις τις καταγγελίες και θα απαντήσει ανάλογα. Βάσει των ισχυρισμών, οι κατηγορίες αυτές είναι ανυπόστατες», δήλωσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ούτε ο Άνσιερ αλλά ούτε και ο Νιούμαν απάντησαν στις εκκλήσεις του πρακτορείου να σχολιάσουν σχετικά.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ο Ίγκαν συνοδευόταν από τη μητέρα του, Μπόνι Μάουντ και τον δικηγόρο του Τζεφ Χέρμαν. Ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είχε αντιμετωπίσει, από την προηγούμενη εβδομάδα, σφοδρές επικρίσεις οπότε και κατέθεσε τη μήνυση κατά του Σίνγκερ.

«Το να περνάω όλο αυτό και παράλληλα να δέχομαι επιθέσεις, καταλαβαίνεται γιατί τα θύματα δεν μιλούν. Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να το κάνω αυτό», δήλωσε ο Ίγκαν. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση και σε άλλα τυχόν θύματα να μιλήσουν, λέγοντας, «έχουμε ανθρώπους που μπορούν πλέον να μας προστατεύσουν».

Στις μηνύσεις που κατέθεσε, ο Ίγκαν ισχυρίζεται ότι εξαναγκάστηκε σε σεξουαλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια «εκφυλισμένων και κακόφημων πάρτυ», τα οποία διοργάνωνε το πρώην στέλεχος επιχειρήσεων ψυχαγωγίας, Μαρκ Κόλινς-Ρέκτορ, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Ίγκαν ισχυρίζεται ότι η σεξουαλική κακοποίηση συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια ταξιδιών στη Χαβάη, όπου τον εξανάγκαζαν να καταναλώνει αλκοόλ, να κάνει χρήση ουσιών και να περιπλέκεται σε σεξουαλικές δραστηριότητες.

naftemporiki.gr από ΑΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook