Για τις γυναίκες που δεν έχουν μακριές και πυκνές βλεφαρίδες, η προσθετική είναι μια λύση για να επιτύχουν ακαταμάχητο βλέμμα. Οι οφθαλμίατροι, ωστόσο, προειδοποιούν ότι οι συγκολλητικές ουσίες, που χρησιμοποιούνται στην προσθετική, μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις και αλλεργίες.

Η Αμερικανική Ακαδημία Οφθαλμολογίας (ΑΑΟ) προειδοποιεί ότι η προσθετική μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη μόλυνση του κερατοειδούς ή του βλεφάρου, την παροδική ή μόνιμη απώλεια των βλεφαρίδων και το οίδημα του βλεφάρου.

Η Ακαδημία δήλωσε πως, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού Consumer Reports, πολλοί ασθενείς έχουν αντιμετωπίσει επιπλοκές από τη χρήση συγκολλητικών ουσιών με βάση τη φορμαλδεΰδη.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, εάν σκέφτονται την προσθετική βλεφαρίδων. Η Ακαδημία συμβουλεύει:

– Ο ειδικός που θα αναλάβει την προσθετική, θα πρέπει να έχει σχετική άδεια και να εργάζεται σε μια αξιόπιστη επιχείρηση.

– Η διαδικασία θα πρέπει να πληροί τους κανόνες υγιεινής.

– Θα πρέπει να δοθούν οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τα συστατικά των υλικών.

Εάν κάποιος ασθενής εμφανίσει σημάδια μόλυνσης, αλλεργικής αντίδρασης ή ερεθισμού έπειτα από τη διαδικασία προσθετικής, θα πρέπει να συμβουλευθεί άμεσα οφθαλμίατρο.

onmed.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook