Με τρίωρες στάσεις εργασίας απαντούν οι καθηγητές του Νομού Ηρακλείου στην απόφαση του υπουργείου παιδείας να πραγματοποιηθούν μαθήματα μέσα στην περίοδο του Πάσχα προκειμένου να αναπληρωθούν οι χαμένες διδακτικές ώρες που προέκυψαν από τις καταλήψεις του Οκτώβρη και του Νοέμβρη.

Η απόφαση άλλωστε για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων είχε παρθεί από την ΟΛΜΕ την περασμένη εβδομάδα με την ΕΛΜΕ Ηρακλείου να συμπορεύεται με την γραμμή του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου.

Συγκεκριμένα, 43 γυμνάσια και λύκεια του Ηρακλείου, 13 των Χανίων, 12 του Λασιθίου και 4 του Ρεθύμνου, αναμένεται να ανοίξουν αύριο Τετάρτη του Πάσχα έπειτα από απόφαση του υπουργείου η οποία κοινοποιήθηκε στα σχολικά συγκροτήματα μέσω του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Οι αντιδράσεις είναι πολλές τόσο στην μαθητική όσο και στην συνδικαλιστική κοινότητα καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν πραγματοποιηθεί μαθήματα κατά την διάρκεια των εορτής του Πάσχα, με τους καθηγητές να κάνουν λόγο για μία απόφαση χωρίς καμία λογική που κρύβει σκοπιμότητες.

Όπως άλλωστε είχε επισημάνει το Flashnews.gr ο Απρίλης αναμένεται να είναι καυτός για την εκπαίδευση καθώς οι καθηγητές με αφορμή τόσο την αναπλήρωση μαθημάτων όσο και το μέτρο της αξιολόγησης, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνεχιστούν και κατά την διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων.

Flashnews.gr/ Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook