Μέσα σε μια λιτή αλλά γεμάτη ουσία και μνήμες εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η παρουσίαση του βιβλίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου με τίτλο: « Η ιστορία του Εργατικού κινήματος στο Ηράκλειο και η ίδρυση του Ε.Κ.Η.».

Μια προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε πριν από επτά μήνες, έφτασε χθες στην ολοκλήρωση της, μέσα από τη συγκεκριμένη σημαντική συγγραφική προσπάθεια του προϊσταμένου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Δημήτρη Χ. Σάββα, αλλά και όλων όσοι συνέβαλαν ώστε να υπάρξει ένα άρτιο αποτέλεσμα, το οποίο μένει πλέον ως παρακαταθήκη και κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Δημοσιογράφος κ. Γραμματικάκης Κώστας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος του ΕΚΗ, κ. Γιώργος Σκουλατάκης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε εκ μέρους της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου όλους όσοι παρευρέθησαν στην παρουσίαση του βιβλίου που είναι αφιερωμένο στους αγωνιστές, τους νεκρούς της εργατικής τάξης του Νομού Ηρακλείου, καταγράφοντας την ιστορία από το 1904.

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν για το σημαντικό αυτό έργο οι: Ναπολέων Περγαλίδης, γιος του εκτελεσθέντα, αείμνηστου προέδρου Στρατή Περγαλίδη, Μανόλης Δρακάκης, προϊστάμενος Γεν. Αρχείων Ν. Ηρακλείου Ευγενία Μυλωνάκη, Δρ. Φιλοσοφίας, και ο συγγραφέας του Βιβλίου προϊστάμενος Βικελαίας Βιβλιοθήκης κ. Δημήτρης Σάββας που στάθηκαν και ανέλυσαν όλα τα γεγονότα που αναφέρονται στο βιβλίο από το 1904, καθώς και τα σπουδαιότερα γεγονότα και κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook