Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση έκανε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας περιοδεύοντας στην Κρήτη. 

Ο κ. Τσίπρας κατα την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα αλλά «πλεόνασμα ανεργίας, υγειονομικής φτώχειας και απανθρωπιάς». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι «αυτό που διακυβεύεται είναι η ίδια η ζωή μας, το μέλλον μας» και ζήτησε την ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες διπλές εκλογές.

«Να φύγει αυτή η κυβέρνηση της καταστροφής», τόνισε ο κ. Τσίπρας ο οποίος συνοδευόταν από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κρήτης Μιχάλη Κριτσωτακη.

Αναλυτικά ο κ.Τσίπρας είπε: 

"Στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου μπορεί κανείς να συνειδητοποιήσει τι άφησε πίσω του το μνημόνιο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Κάποιοι μιλάνε για πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει πλεόνασμα απελπισίας, υγειονομικής φτώχειας και απανθρωπιάς. 

Έχουμε μπροστά μας μια πολύ κρίσιμη αναμέτρηση. Τρεις κάλπες, αλλά μια επιλογή. Να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η ίδια η ζωή μας, το μέλλον μας. Δεν μπορούμε να αφήσουμε άλλο μνημόνια και τρόικα και τις κυβερνήσεις που τα υλοποιούν να καταστρέφουν τη ζωή μας. 

Γι’ αυτό εμείς βάζουμε τον πήχη στο να φύγει αυτή η κυβέρνηση της καταστροφής και να οικοδομήσουμε από την αρχή, με δυσκολίες αλλά με αυτοπεποίθηση μια Ελλάδα που μας αξίζει, μια Ελλάδα με αξιοπρέπεια και κοινωνική συνοχή."