Τελευταία ενημέρωση: 12:14

Στα θρανία επέστρεψαν σήμερα εκατοντάδες μαθητές σε σχολεία που έμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω των καταλήψεων.

Όμως σε ορισμένα σχολεία μαθητές, αποφάσισαν να κάνουν "καταλήψεις για τις καταλήψεις", για την ακρίβεια για την αναπλήρωση μαθημάτων και έτσι οι αίθουσες παρέμειναν άδειες.

Στη Κρήτη, σύμφωνα με την απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, η εφαρμογή της αναπλήρωσης των μαθημάτων αφορά σε  42 σχολεία του Ηρακλείου, 13 των Χανίων, 4 του Ρεθύμνου και 12 του Λασιθίου.

Οι αναπληρώσεις ξεκίνησαν από σήμερα και αναλόγα με την σχολική μονάδα διαρκούν μια, δύο ή τρεις ημέρες, δηλαδή από 23 εως 25 Απριλίου.

Δείτε εδώ τα σχολεία ανά νομό και τις ακριβείς ημέρες των αναπληρώσεων.

Καταλήψεις σε σχολεία

 Στο Ηράκλειο οι μαθητές αντιδρούν στην απόφαση του υπουργείου με πολλά σχολεία να τελούν υπό κατάληψη. Συγκεκριμένα, τα Γυμνάσια 1ο, 5ο, 11ο και 12ο Ηρακλείου , Μουσικό, Καλλιτεχνικό, Αρκαλοχωρίου, Μελεσσών, και τα Λύκεια 1ο και 13ο Ηρακλείου, Αγίου Μύρωνα και Μελεσσών θα βρίσκονται υπό κατάληψη και τις επόμενες δύο ημέρες.

Σε ορισμένα σχολεία αναμένεται η απόφαση των γενικών συνελεύσεων πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή, ενώ σε κάποια άλλα οι καθηγητές απέχουν από τις σχολικές αίθουσες.

Στα Χανιά το ΕΠΑΛ Ελ. Βενιζέλου και το 1ο ΕΠΑΛ τελούν υπό κατάληψη από το πρωί