Την τελική συμφωνία για την συμμετοχή της γερμανικής κρατικής επενδυτικής τράπεζας KfW στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο θα υπογράψουν σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της γερμανικής τράπεζας Λουτζ Κρίστιαν Φούνκε παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γ.Στουρνάρα.

Το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο θα χρηματοδοτεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δάνεια, εγγυήσεις και άλλα χρηματοπιστωτικά μέσα, αλλά και έργα υποδομής, ενώ θα συμμετέχει σε κεφάλαια επενδυτικών συμμετοχών και επενδυτικού κινδύνου.

Η KfW θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (Institution for Growth- IfG) με 100 εκατ. ευρώ ποσό που είχε προσδιοριστεί τον Ιούλιο του 2013 όταν είχε υπογραφεί το αρχικό Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Εκτός από τα 100 εκατ. ευρώ της KfW στο μετοχικό κεφάλαιο του Ταμείου θα μετέχουν το Ελληνικό Δημόσιο με 350 εκατ. ευρώ, το Ίδρυμα Ωνάση με 30 εκατ. ευρώ, ενώ ενδιαφέρον έχει δείξει και το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων της Γαλλίας. Αν και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων είχε δεσμευθεί να μετέχει με 50 εκατ. ευρώ στο IfG, ωστόσο οι σχετικές διαδικασίες έχουν καθυστερήσει.

Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης έχει προσδιορίσει την καταληκτική ημερομηνία ιδρύσεως του IfG έως τις 30 Ιουνίου.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook