Θλίψη επικρατεί στην Πάτρα τις τελευταίες ώρες – Έχασε τη ζωή του ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρης Χριστοδουλάκης.

Όπως αναφέρει το dete.gr, η κηδεία του έγινε την Δευτέρα του Πάσχα σε στενό οικογενειακό κύκλο. Ο καθηγητής Δημήτρης Χριστοδουλάκης, ήταν από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας ενός τμήματος με διεθνείς διακρίσεις, από τους κόλπους του οποίου έχουν αποφοιτήσει πλήθος επιστημόνων, οι οποίοι είχαν στην συνέχεια λαμπρή ακαδημαϊκή και επαγγελματική πορεία στον χώρο της πληροφορικής.

Ο Δημήτρης Χριστοδουλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο. Έλαβε το πτυχίο του μαθηματικού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1975 και το διδακτορικό δίπλωμα στην Πληροφορική από το Πανεπιστήμιο της Βόννης το 1980.

Από το 1980 μέχρι το 1983 εργάστηκε ως ερευνητής στο Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο Πληροφορικής της Γερμανίας ( GMD ). Από το 1984 ήταν καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Την περίοδο 1997 – 2001 διετέλεσε πρόεδρος του ιδίου τμήματος. Από το 1990 μέχρι το 2004 διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών. Ζούσε μόνιμα στον Ψαθόπυργο.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook