ΤΑ ROYAL ballet παρουσιάζουν το «Royal Οpera Ηouse Live Cinema» σε απευθείας μετάδοση απο το Covent Garden του Λονδινου το έργο «το Χειμωνιάτικο Παραμύθι» του Christopher Wheeldon ζωντανά στις αίθουσες στις 28 Απριλίου 2014 στις 21:15 στο σπίτι του πολιτισμού.

Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ

Το Royal Ballet διαθέτει ένα ευρείας κλίμακας ρεπερτόριο. Παρουσιάζει μεγάλα κλασικά μπαλέτα, έργα κληρονομιά του Frederick Ashton και του Kenneth MacMillan, καθώς και νέες παραγωγές από τους διασημότερους σύγχρονους χορογράφους.

Οι παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Royal Opera House live cinema» έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία και έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τη σεζόν 2013-2014 το ελληνικό κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει κάποιες εξαιρετικές παραγωγές, τις οποίες εξασφάλισε για την Ελλάδα ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ. Οι παραστάσεις μεταδίδονται από επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους και θέατρα.

«ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ»

Christopher Wheeldon | Joby Talbot | Ballet

Μετά από το εξαίσιο- μεγάλου μήκους- μπαλέτο του «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων», ο Christopher Wheeldon συνεχίζει την εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία του με τον σκηνογράφο Bob Crowley και τον συνθέτη Joby Talbot για να δημιουργήσει το πρώτο του μπαλέτο, που βασίζεται σ’ ένα από τα τελευταία ρομάντζα του Σαίξπηρ, το «Χειμωνιάτικο Παραμύθι».

Η ιστορία αφηγείται την καταστροφή του γάμου μέσα από την άσβεστη ζήλεια, την εγκατάλειψη ενός παιδιού κι έναν έρωτα που μοιάζει ανέλπιδος. Κι όμως, μέσα από τις τύψεις και τη μετάνοια – και όταν ένα άγαλμα ζωντανεύει σαν από θαύμα– έρχεται ένα τέλος συγχώρεσης και συμφιλίωσης.

Η παράσταση αποτελεί ένα δυνατό υλικό για ένα μπαλέτο, με πλοκή που επιτρέπει την απεικόνιση των έντονων συναισθημάτων ανάμεσα και μέσα στους ήρωες, και δίνει την ευκαιρία στον Θίασο να δημιουργήσει, όχι μόνον καινούργιους κεντρικούς χαρακτήρες, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο που τους περιβάλλει.

Μουσική: Joby Talbot
Σκηνικά: Bob Crowley
Διεύθυνση ορχήστρας: David Briskin
Χορογραφία: Christopher Wheeldon

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παραστάσεων, καθώς και για την προπώληση των εισιτηρίων, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.rohballet.gr καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ρεθύμνης www.rethymno.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook