Για στρουθοκαμηλισμό του Υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου όσον αφορά την απόφαση για αναπληρώσεις μαθημάτων από σήμερα, πριν ολοκληρωθούν οι διακοπές του Πάσχα, σε σχολεία που έκαναν καταλήψεις το χειμώνα (δείτε εδώ), κάνει λόγο η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι θα έπρεπε να γίνουν αναπληρώσεις και για τις χαμένες διδακτικές ώρες λόγω των κενών στις τοποθετήσεις καθηγητών σε σχολεία.

Αναλυτικά η επιστολή στον Υπουργό Παιδείας έχει ως εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ Παιδείας

Οι χιλιάδες γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Δήμου Χανίων πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για επιμήκυνση της σχολικής περιόδου και αναπλήρωση των μέχρι σήμερα χαμένων διδακτικών ωρών με λειτουργία των σχολείων για τρείς (3) ημέρες εντός των εορτών του Πάσχα.

Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι δεν είμαστε αντίθετοι στην αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών. Επιθυμούμε όμως να αναπληρωθούν και αυτές που χάθηκαν με δική σας υπαιτιότητα, όταν μέχρι τον Δεκέμβρη ακόμα δεν είχαν τοποθετηθεί σε πολλά σχολεία καθηγητές. Είναι άλλωστε γνωστό, ότι επί μήνες υπάρχουν κενά σε διδακτικές ώρες και το σχολικό πρόγραμμα στην ουσία ολοκληρώνεται λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν, πως οι καταλήψεις έγιναν γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο: επειδή, είτε καταργήθηκαν ειδικότητες που είχαν επιλεγεί απ’ τους μαθητές, είτε δεν είχαν τοποθετηθεί καθηγητές, αφού, όπως είναι γνωστό, δε γίνονται πλέον διορισμοί και για να ολοκληρωθούν οι μεταθέσεις και αποσπάσεις φτάνουμε στον Δεκέμβρη.

Επομένως, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα επί δεκαετίες δυσλειτουργεί και οι αρμόδιοι που θα έπρεπε να έχουν διορθώσει τα κακώς κείμενα έχουν αποτύχει. Με δεδομένη αυτήν την ανεπάρκεια θα πρέπει να αναπληρώνουμε γενικώς: σε χρήματα, σε πρόγραμμα, σε εκπαιδευτικούς. Να αναπληρώνουμε γιατί είναι έτσι δομημένο το σύστημα: να δουλεύει με δεκανίκια, με αναπληρώσεις.

Πόση υποκρισία λοιπόν χωράει στην αναπλήρωση των χαμένων ωρών; Σε ένα σχολείο το οποίο η Πολιτεία σταδιακά εγκαταλείπει, μειώνοντας διαρκώς τη χρηματοδότηση για τη στήριξή του αντί να επενδύει στην Παιδεία για ένα καλύτερο μέλλον, θεσπίζοντας το Νέο Λύκειο στην κατεύθυνση της εντατικοποίησης, οδηγώντας τους μαθητές σε ανηλεή μελέτη για στείρα αποστήθιση, ουσιαστικά στερώντας από τα παιδιά μας τη δυνατότητα να χαρούν την παιδικότητα και την εφηβεία τους. Πόση υποκρισία «για το καλό του μαθητή»! Οργανώστε πρώτα το σχολείο που σέβεται τον μαθητή ως μελλοντικό αξιοπρεπή πολίτη αυτής της χώρας και οι τιμωρίες φτάνουν.

Αρκετά με το τιμωρητικό, ενοχικό σχολείο. Φως είναι τα παιδιά μας. Αφήστε να τα χαρούμε και να μοιραστούμε μαζί τους τις διακοπές, γιατί έχουμε εξαντληθεί γονείς και παιδιά με το σχολείο που ζούμε.

Κύριε Υπουργέ, πρέπει να παραδεχτείτε τον στρουθοκαμηλισμό της απόφασής σας, να την άρετε και να φροντίσετε να δημιουργήσετε ένα σχολείο που θα αγαπά το παιδί και θα σέβεται τον μαθητή. Τότε μπορείτε να γίνετε τιμητής των χαμένων διδακτικών ωρών.

Για το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Χανίων
Η Πρόεδρος
Σοφία Μαλανδράκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook