Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε ο πολιούχος της πόλης των Μοιρών Άγιος Γεώργιος. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στις Μοίρες, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κκ. Μακάριου, παρουσία της Δημάρχου Φαιστού κ. Μαρίας Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη.

Μεταξύ άλλων συμμετείχαν, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Φαιστού κ. Δουλγεράκης, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Φαιστού, κκ. Νικολιδάκης και Μανιαδάκης ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ κ. Κουλεντάκης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μοιρών κ. Πετράκη, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων, στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού, οι οποίοι συνόδεψαν την εικόνα του Αγίου κατά την περιφορά της στους κεντρικούς δρόμους των Μοιρών.

Να σημειωθεί ότι η περιφορά της εικόνας και φέτος, έγινε με την παραδοσιακή συνοδεία Γεωργαλήδικων αλόγων προς τιμήν του Αγίου, ενώ την Κυριακή 27 Απριλίου ο Δήμος Φαιστού, σε συνεργασία με το Σύλλογο Προστασίας Γεωργαλίδικου Αλόγου «Οι Μεσαρίτες» συνδιοργανώνουν τους 13ους Ιππικούς Αγώνες, που κάθε χρόνο διεξάγονται προς τιμήν του πολιούχου Αγίου Γεωργίου. Οι αγώνες αναμένεται ν’ αρχίσουν στις 11.00 το πρωί, στην περιοχή της τοπικής κοινότητας Πετροκεφαλίου.

Σε δήλωση της η Δήμαρχος Φαιστού ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με υγεία και η χάρη του Αγίου Γεωργίου να μας προστατεύει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook