Την Κυριακή του Πάσχα, στις 4,10 μμ, ζητήθηκε από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Σητείας και το ΕΚΑΒ, η συνδρομή της ομάδας (Εθελοντές Διασώστες Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης) ΕΔΕΑΚ, για την αντιμετώπιση περιστατικού που αφορούσε τον τραυματισμό μιας 35χρονης Γερμανίδας στην περιοχή των \’\’πελεκητών\’\’ της Κάτω Ζάκρου.
Η 35χρονη Γερμανίδα μαζί με τον σύζυγο της και ένα φιλικό ζευγάρι επισκέφτηκαν την περιοχή που βρίσκεται το γνωστό σπήλαιο των \’\’Πελεκητών\’\’ 5χλμ από τον οικισμό της Κάτω Ζάκρου,όταν για άγνωστο λόγο παραπάτησε στο μονοπάτι και έπεσε πάνω σε βράχια με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα στο αριστερό γόνατο και χέρι, και ελαφρές κακώσεις στο πρόσωπο.
Το σημείο του ατυχήματος κατάφερε να προσεγγίσει δια ξηράς σε μικρό χρόνο (45 λεπτά με εξοπλισμό),μέλος από την ομάδα δίνοντας τις πρώτες βοήθειες στην τραυματία.
Την 35χρονη παρέλαβε και μετέφερε στον οικισμό μικρό αλιευτικό σκάφος συνοδευόμενο από μέλος της ΕΔΕΑΚ.
Στην ακτή περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να την παραλάβη. Αφού έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από την ομάδα διάσωσης και το ΕΚΑΒ,μεταφέρθηκε με ασφάλεια από το αλιευτικό στο ασθενοφόρο και εν συνεχεία στο νοσοκομείο Σητείας.
Για μια φορά ακόμα η ομάδα της ΕΔΕΑΚ λειτούργησε προς όφελος του πολίτη παρέχοντας εξειδικευμένη βοήθεια και υπηρεσίες. 
sitiapress.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook