Οχτώ ημέρες έχουν περάσει από τότε που ξεκίνησε η ναυτική τραγωδία στη Νότια Κορέα και πλέον οι συγγενείς των αγνοουμένων διατηρούν ελάχιστες ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί.

Πλέον το μόνο που μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι αυτοί που ζουν τη σύγχρονη εκδοχή του «Τιτανικού» – με τη βασική διαφορά ότι τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους παιδιά – είναι να περιμένουν τη στιγμή που κάποιο από τα συνεργεία έρευνας θα εντοπίσει μια σορό και έτσι να ξεκινήσουν την επίπονη και μακάβρια διαδικασία της ταυτοποίησης.

Κέντρο όλης αυτής της διαδικασίας που σπαράσσει καρδιές είναι ένα κλειστό γυμναστήριο το οποίο όλες αυτές τις ημέρες έχουν μετατρέψει σε σπίτι τους οι συγγενείς των επιβατών του πλοίου.

Εκεί βρέθηκε το protothema.gr με τη βοήθεια της δημοσιογράφου Δανάης Γραφάκου και σας παρουσιάζει αποκλειστικές φωτογραφίες από όσα συμβαίνουν σε αυτό το χώρο της απόλυτης λύπης.

Οι συντονιστές της έρευνας έχουν τοποθετήσει στη σκηνή δύο οθόνες. Στη μια μεταδίδονται απευθείας οι επιχειρήσεις τις οποίες παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα οι συγγενείς. Στη δεύτερη, σε κάρτες που συνεχώς εναλλάσσονται, περιγράφονται τα χαρακτηριστικά των σορών που ανασύρονται.

Εκεί, σε μια κόλλα Α4 – όπως βλέπετε στις αποκλειστικές φωτογραφίες του protothema.gr –  οι γονείς, τα αδέρφια, οι φίλοι κτλ. διαβάζουν ό,τι μπορεί να τους θυμίσει τον δικό τους άνθρωπο (μαλλιά, ύψος, ρούχα, αξεσουάρ, δόντια, πιθανή ηλικία κ.α.) έτσι ώστε να καταλάβουν αν πρέπει ή όχι να μεταβούν στο λιμάνι – σε μια απόσταση περίπου 20 λεπτών – για να προχωρήσουν στην αναγνώριση.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Παράλληλα έξω από το γυμναστήριο εκατοντάδες εθελοντές από όλη τη χώρα και από ΜΚΟ και ιδιωτικές εταιρείες βοηθούν μοιράζοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε μια προσπάθεια να απαλύνουν τον πόνο των ανθρώπων αυτών που αντί να υποδεχθούν τα παιδιά τους μετά από μια εκδρομή για να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, καλούνται τώρα να πουν ένα σπαρακτικό «αντίο».

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Στο χώρο βρίσκονται και βουδιστές μοναχοί που προσεύχονται για την τύχη των αγνοουμένων

\"\"

Ακόμα πιο συγκινητικές είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το protothema.gr με τα εκατοντάδες μηνύματα που έχουν γεμίσει τις σκηνές έξω από το γυμναστήριο και στα οποία συγγενείς και φίλοι των θυμάτων είτε εκφράζουν την ελπίδα τους με προσευχές είτε απλά αποχαιρετούν τους δικούς τους ανθρώπους.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Στο Sewol επέβαιναν 476 άτομα (επιβάτες και μέλη του πληρώματος), εκ των οποίων 339 ήταν παιδιά και δάσκαλοι που βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή. Μόνο 174 άνθρωποι διασώθηκαν και οι υπόλοιποι πιστεύεται ότι έχουν πνιγεί ενώ ο επιβεβαιωμένος αριθμ
Φωτογραφίες: Δανάη Γραφάκου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook