Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματίας ανέφερε τα στοιχεία προσώπου που ανήκει στο λεγόμενο αντάρτικο πόλης, γεγονός που περιπλέκει περισσότερο την υπόθεση και βάζει ενεργά στο παιχνίδι και την Αντιτρομοκρατική.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για έναν άνδρα γύρω στα 30 πάνω στον οποίο βρέθηκε γεμιστήρας από το πιστόλι που χρησιμοποίησε για να ανοίξει πυρ εναντίον των αστυνομικών, ενώ δίπλα του βρέθηκε μια μηχανή η οποία είχε κλαπεί πριν από τρεις ημέρες από την περιοχή της Κυψέλης.

Ο δεύτερος δράστης, ο οποίος πήρε το περιπολικό και έσυρε τον τραυματισμένο αστυνομικό για πενήντα μέτρα προκειμένου να αρπάξει το όχημα, εξακολουθεί να παραμένει άφαντος, ενώ οι πληροφορίες τον θέλουν να έχει τραυματιστεί από την ανταλλαγή πυρών.

Το περίεργο περιστατικό με δύο τους αστυνομικούς τραυματίες και το κλεμμένο περιπολικό που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης έχει προκαλέσει προβληματισμό στην Ελληνική Αστυνομία, σε ό,τι έχει να κάνει με τα κίνητρα των δραστών.

Αν και δεν έχει διευκρινιστεί ποιοι είναι οι νεαροί, προς το παρόν τις έρευνες τις έχει αναλάβει η Ασφάλεια, ενώ η Αντιτρομοκρατική παρακολουθεί διακριτικά και περιμένοντας τις καταθέσεις των δύο τραυματισμένων αστυνομικών για να ριχτεί φως στην υπόθεση.

Ολα ξεκίνησαν πέντε λεπτά μετά τις 7 όταν ο φύλακας του ηλιακού χωριού της Πεύκης τηλεφώνησε στην Αμεση Δράση και παραπονέθηκε ότι στη συμβολή των οδών Αιόλου και Επικούρου στην Πεύκη περιφέρονται δύο άτομα που προκαλούν προβλήματα.

«Οι δύο νεαροί κάθονταν στο παγκάκι…», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίζει με ποιον τρόπο δημιουργούσαν προβλήματα στους περαστικούς.

Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό της Αμεσης Δράσης με δύο αστυνομικούς, οι οποίοι μόλις άνοιξαν την πόρτα δέχτηκαν καταιγισμό πυροβολισμών από δύο άγνωστα άτομα. Μάλιστα ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, με αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να τραυματιστεί και να μεταφερθεί αιμόφυρτος στο νοσοκομείο.

«Πιθανότατα μιλάμε για ενέδρα. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα…», τονίζει αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει «Τουλάχιστον πέντε σφαίρες βρήκαν τους αστυνομικούς. Αν και φορούσαν αλεξίσφαιρα, οι σφαίρες διαπέρασαν το γιλέκο ωστόσο αυτό κατάφερε να τους κόψει την ορμή».

Αρπαξαν περιπολικό

Μόλις οι αστυνομικοί έπεσαν τραυματίες ο ένας από τους δύο δράστες, πιθανότατα ελαφρά τραυματισμένος, επιβιβάστηκε στο περιπολικό και εξαφανίστηκε στα στενά της περιοχής.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και λίγη ώρα αργότερα το περιπολικό εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην οδό Θεσσαλονίκης στην Κηφισιά και κατασχέθηκε στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ασφάλειας. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ένα νεαρό άτομο που βγήκε έξω τρέχοντας και φαινόταν ελαφρά τραυματισμένος, χωρίς αυτό μέχρι στιγμής να έχει επιβεβαιωθεί.

Ο δεύτερος δράστης διακομίστηκε στον «Ερυθρό Σταυρό» και από εκεί στο χειρουργείο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρει τραύματα από τις σφαίρες των αστυνομικών στον μηρό και το χέρι. Οι έρευνες συνεχίζονται.

 

PROTO THEMA

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook