Την αποδοχή των κανόνων για την παροχή κοινωφελούς εργασίας θα υπογράψει το απόγευμα σε δικαστήριο του Μιλάνου ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι .

Το όλο κείμενο εκτείνεται σε 12 σελίδες. Ο «Μίστερ Τιβί» δεν θα μπορεί να μεταβαίνει στο εξωτερικό, τη νύχτα θα πρέπει να παραμένει εντός του σπιτιού του και για τους επόμενους 12 μήνες, η ζωή του θα κινείται ανάμεσα στη Ρώμη και το Μιλάνο: κάθε εβδομάδα, από την Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη, ο «πρώην Καβαλιέρε» θα βρίσκεται στην Ρώμη, για να συναντά τους πολιτικούς του συνεργάτες. Τις υπόλοιπες ημέρες θα διαμένει στην έπαυλή του, κοντά στο Μιλάνο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο Μπερλουσκόνι θα αρχίσει να προσφέρει κοινωφελή εργασία στο κέντρο για τη φροντίδα υπερηλίκων του Τσεζάνο Μποσκόνε, την Δευτέρα 28 Απριλίου.

Η ιταλική τηλεόραση, όμως, αναφέρει ότι ο Μπερλουσκόνι μπορεί να θελήσει «να κάνει έκπληξη» και να αρχίσει να παρέχει κοινωφελή εργασία ήδη από το Σααββατοκύριακο.

Ο επικεφαλής και ιδρυτής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, θα πρέπει να «εργάζεται» στο Τσεζάνο Μποσκόνε μόνο για τέσσερις ώρες την εβδομάδα. Η εναλλακτική αυτή ποινή χαρακτηρίστηκε «μαλακιά και ιδιαίτερα βολική» από πολλούς σχολιαστές.

Παράλληλα θα πρέπει να διαπιστωθεί αν θα συνεχίσει να επιτίθεται κατά των δικαστικών. Σε περίπτωση νέων ακραίων χαρακτηρισμών του δικαστικού σώματος, η ισχύς της απόφασης για προσφορά κοινωφελούς εργασίας θα μπορούσε να ανασταλεί και να μετατραπεί σε κατ΄οίκον περιορισμό ή, θεωρητικά, ακόμη και σε φυλάκιση.

Σήμερα, τέλος, μετά τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του, τον Πάολο Μποναγιούτι, «εγκατέλειψε» τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και την Φόρτσα Ιταλια και ο κεντροδεξιός πρώην υπουργός Πολιτισμού Σάντρο Μπόντι. «Οι ελπίδες όσων πίστευαν στην Φόρτσα Ιτάλια διαψεύστηκαν. Για το μέλλον πρέπει να στηρίξουμε τον Ματτέο Ρέντσι», δήλωσε ο Μπόντι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Λα Στάμπα».

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook