"Ψήφισμα" με το οποίο ζητείται από το γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο να μην εγκρίνει νέα πακέτα στήριξης ή πιστώσεις χρόνου για την Ελλάδα, θα καταθέσει σήμερα το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα "Εναλλακτική για την Γερμανία"(AfD). Το "ψήφισμα", το οποίο διακινήθηκε ηλεκτρονικώς, φέρει τουλάχιστον 30.464 υπογραφές.

Στο κείμενο, οι διοργανωτές ζητούν "το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο να αποφασίσει ότι δεν θα χρηματοδοτηθούν με δημόσιους πόρους περαιτέρω δάνεια βοήθειας, δωρεές ή πιστώσεις χρόνου για την Ελλάδα" και ιδιαίτερα απορρίπτουν ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα.

Στην αιτιολόγηση του αιτήματος, η AfD αναλύει τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας, επισημαίνοντας το δημόσιο χρέος, τα μέχρι τώρα δάνεια που έχει λάβει και το "κούρεμα" χρέους. Αναφέρεται ακόμη στη συρρίκνωση το ελληνικού ΑΕΠ και στα υψηλά ποσοστά ανεργίας, κυρίως μεταξύ των νέων.

"Η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης είναι απολύτως αποτυχημένη. Έχει στην Ελλάδα και για τον Γερμανο φορολογούμενο καταστροφικές συνέπειες. Ένα δεύτερο κούρεμα για την Ελλάδα είναι αναπόφευκτο και απαιτείται από το ίδιο το ΔΝΤ. Μέσω του κουρέματος, η Γερμανία θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεων της έναντι της Ελλάδας οριστικά. Σε αυτή την κατάσταση ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα δεν σημαίνει τίποτε άλλο από τη συνειδητή σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων. Η Ελλάδα είναι εδώ και καιρο ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Είναι πλέον καιρός να ομολογήσουμε την αποτυχία της υποτιθέμενης πολιτικής διάσωσης και να μην πετάξουμε μαζί με τα χαμένα λεφτά και περαιτέρω πόρους» αναφέρουν οι συντάκτες του "ψηφίσματος".

newsit.gr