Έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξαν οι μαθητές του Γυμνασίου Γαζίου για να προβάλλουν την κρητική διατροφή και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα στη Μακεδονία. 
Στα πλαίσια διασχολικής συνεργασίας με το Π.Π. ΓΕΛ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, οι μαθητές των δύο Σχολείων επικοινωνούν μεταξύ τους σε κοινό ιστότοπο και συνεργάζονται πάνω στο θέμα «παραδοσιακά προϊόντα και υγιεινή διατροφή», συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην ανάδειξη της διατροφικής αξίας των τοπικών τους προϊόντων. 
Στην επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαρτίου 2014, οι μαθητές του Γυμνασίου Γαζίου γνώρισαν από κοντά τους συμμαθητές τους και πρόσφεραν σε όλους παραδοσιακά προϊόντα όπως γραβιέρα, μέλι, κρασί και κρητικά βότανα, χορηγία τοπικών Κρητικών παραγωγών. Η εκδήλωση υποδοχής πλαισιώθηκε με παραδοσιακές μουσικές και αποτέλεσε μία βιωματική ανταλλαγή μουσικών, χορευτικών και γευστικών εμπειριών, που δίδαξε και ενθουσίασε τους μαθητές, αλλά και τους εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων Σχολείων. Η εκδήλωση προβλήθηκε και στα υπόλοιπα Σχολεία της Θεσσαλονίκης μέσω σχετικού δελτίου τύπου.
Στην προσπάθεια αυτή, πολύτιμη ήταν η συνεισφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, καθώς και των παρακάτω χορηγών:
Τυροκομικά: Κλάδος, Γάζι.
Μέλι: «Κιαγιάς», Γάζι.
Βότανα: Σαλούστρος, Γάζι.
Οινοποιείο: Δουλουφάκης.
Μέλι: Σαββάκης Κ.
Από την πλευρά του ο Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κος Δημοσθένης Μαράκης, αφού συνεχάρη τον Σύλλογο Διδασκόντων και τους μαθητές για την πρωτότυπη πρωτοβουλία τους, τόνισε ότι «με απλές ενέργειες βιωματικού χαρακτήρα, τα παιδιά απέδειξαν ότι η προώθηση τοπικών προϊόντων σε νέες αγορές μπορεί να περάσει από νέους δρόμους, όπου με βάση την εκπαίδευση και την συνεργασία, καθώς και η χρήση της Κρητικής διατροφής σαν υγιεινό τρόπο ζωής μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην προώθηση των τοπικών προϊόντων. Με βάση την παραπάνω «προωθητική» ενέργεια ιδεών, κουλτούρας, πολιτισμού, διατροφής καθώς και προϊόντων, μπορούμε να επενδύσουμε στο άνοιγμα νέων αγορών. 
Ταυτόχρονα, η προώθηση της Κρητικής διατροφής, της περισσότερο αναγνωρίσιμης δίαιτας παγκοσμίως, σε νέες ηλικίες όπου, δυστυχώς κυριαρχεί το γρήγορο και αμφιβόλου ποιότητος φαγητό, μπορεί να συμβάλει στην μείωση των ασθενειών, μακροπρόθεσμα, που σχετίζονται με την διατροφή. Τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τους χορηγούς των προϊόντων, όπου χωρίς την βοήθειά τους δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η εν λόγω γευστική προβολή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook