Ο Κοινωνικός Χώρος των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού και η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου με μεγάλη χαρά παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ Cretativity του Μανόλη Κριτσωτάκη. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 στην αίθουσα Οδυσσέα Ελύτη στις 9 το βράδυ.

Υπόθεση:

Έξι καλλιτέχνες από έξι διαφορετικές χώρες και έξι διαφορετικά πεδία της τέχνης μάς εξηγούν γιατί έχουν επιλέξει να ζουν και να δουλεύουν στην Κρήτη, αλλά και τους λόγους που τους κρατάνε ακόμη εδώ ενώ έχουν την επιλογή να επιστρέψουν σε χώρες που δεν αντιμετωπίζουν ανάλογα οικονομικά προβλήματα όπως η Ελλάδα.

Μέσα από έξι συνεντεύξεις επενδυμένες με ήχους και εικόνες από τη σημερινή Κρήτη, ανακαλύπτουμε την οπτική αυτών των ανθρώπων για τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και για τον τρόπο ζωής στην Κρήτη.

Οι έξι καλλιτέχνες που παρουσιάζονται είναι : Γουόλτερ Λάσσαλλι (κινηματογραφιστής), Μάθιου Χάλπιν (ζωγράφος), Βικτώρια Χίσλοπ (συγγραφέας), Ρος Ντέιλι (μουσικός), Γκούναρ Στρέμσχολμ (διεθυντής του φεστιβάλ κλασσικής μουσικής Casa dei Mezzo) και Γιάννικ Βάιλαντ (φωτογράφος).

Σενάριο Σκηνοθεσία : Μανόλης Κριτσωτάκης
Παραγωγή : Victoria Trzeciak
Οργάνωση Παραγωγής : Manosnef Παπαδάκης
Διεύθυνση φωτογραφίας : Βαγγέλης Κατριτζιδάκης
Ηχοληψία : Νίκος Κεφαλογιάννης
Μοντάζ : Μιχάλης Αλεξάκης

Η είσοδος, όπως σε όλες τις δράσεις του Κοινωνικού Χώρου, είναι ελεύθερη. Συσκευασμένα τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το \”Φαγητό με την αγάπη μας\” είναι πάντα ευπρόσδεκτα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook